Κατά προτεραιότητα εμβολιασμό για την Πάργα ζητά ο Δήμαρχος

parga

Αίτημα για κατά προτεραιότητα εμβολιασμό και στο Δήμο Πάργας, ως κατ’ εξοχήν τουριστικού, διατυπώνει ο Δήμαρχος της περιοχής Νίκος Ζαχαριάς.

Το αίτημα απευθύνεται στα Υπουργεία Τουρισμού και Υγείας και φαίνεται ότι το ίδιο θέμα απασχολεί κι άλλους τουριστικούς Δήμους της Ηπείρου όπως της Πρέβεζας και της Ηγουμενίτσας.

Ο Δήμαρχος Πάργας στην επιστολή του επισημαίνει ότι το μέτρο του κατά προτεραιότητα εμβολιασμού, είναι απαραίτητο να εφαρμοστεί στην περιοχή αφού σε αυτή δραστηριοποιείται πλήθος επαγγελματιών και απασχολούνται εκατοντάδες εργαζόμενοι του τουριστικού τομέα. Σε αντίθετη περίπτωση είναι προφανές ότι προκύπτει  κλίμα αθέμιτου ανταγωνισμού και άνισης μεταχείρισης των τουριστικών περιοχών της επικράτειας (με την κατεύθυνση επισκεπτών σε άλλους τουριστικούς προορισμούς εκτός του Δήμου Πάργας).

Με δεδομένη την μεγάλη ζήτηση που παρατηρείται από τους κατοίκους της περιοχής για συμμετοχή στον εμβολιασμό, σε περίπτωση εφαρμογής του μέτρου ο Δήμος Πάργας θα μπορεί να είναι σε θέση εξαιρετικά σύντομα να δεχθεί μεγάλο αριθμό επισκεπτών ως covid-free τουριστικός προορισμός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ