Κατά πλειοψηφία ο νόμος για τις αλλαγές στα ΑΕΙ

foitites eksetastki

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση των πανεπιστημίων. Επί της αρχής το σχέδιο νόμου ψηφίστηκε από τους 157 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και καταψηφίστηκε από 56. Ωστόσο, αρκετά από τα άρθρα έλαβαν τη στήριξη και των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

Από την ψηφοφορία απείχαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας πως, με τη συγκεκριμένη στάση, υποδηλώνουν τη διαφωνία τους με το νομοσχέδιο αν και κατά την συζήτησή του στην αρμόδια επιτροπή είχαν εκφράσει θετική γνώμη για αρκετές ρυθμίσεις.

Η υπουργός Παιδείας κλείνοντας τη μαραθώνια συζήτηση ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Το νομοσχέδιο δίνει νέες ακαδημαϊκές δυνατότητες σε φοιτητές με το εσωτερικό Erasmus, τα κοινά πτυχία κ.α. Προωθεί τις ίσες ευκαιρίες για ανέλιξη προς όλους. Παράλληλα, βελτιώνει ουσιαστικά την καθημερινότητα των φοιτητών με προγράμματα μέριμνας φοιτητών με αναπηρίες, ψυχολογικής υποστήριξης κ.α. Δίνει κίνητρα για καινοτομία σε καθηγητές και ερευνητές χωρίς γραφειοκρατικούς περισπασμούς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ