Κατά πάντων για την λεωφόρο Νιάρχου

Πυρά κατά πάντων εκτόξευσαν εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής κατοίκων και επαγγελματιών που διαμαρτύρονται στην κατασκευή της οδού Νιάρχου, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν ενώ παρουσίασαν έγγραφο από τον Συνήγορο του Πολίτη που φαίνεται ότι συμμερίζεται τις ανησυχίες τους.

Ο κ. Γιάννης Μπέλλος, τοποθετούμενος εκ μέρους της Επιτροπής στράφηκε εναντίον του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη, της αντιπεριφερειάρχη Τατιάνας Καλογιάννη αλλά και του δημάρχου Θωμά Μπέγκα.

Όπως ανέφερε ο κ. Μπέλλος δεν τεκμηριώνεται από πουθενά η ανάγκη του συγκεκριμένου σχεδιασμού για την Λεωφόρο Νιάρχου, όμως τα επιχειρήματά τους και οι διαφωνίες τους συνάντησαν τοίχους.

Στον Περιφερειάρχη καταλόγισε αλαζονεία, στην Αντιπεριφερειάρχη αυταρέσκεια να χαρακτηρίζεται τεχνοκράτισσα και στον δήμαρχο δειλία και καιροσκοπισμό. Ευθύνες επέρριψε και στον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Βασίλη Μιχελάκη.

Ο κ. Μπέλλος επανέλαβε ότι η ανακατασκευή της Νιάρχου αποτελεί ένα φαραωνικό έργο που θα καταστεί επικίνδυνο.

Στο έγγραφο του Συνηγόρου του Πολίτη, το οποίο η Επιτροπή εκτιμά ότι θα αποτελέσει όπλο της στο Συμβούλιο της Επικρατείας όπου έχει προσφύγει, διαπιστώνεται ότι υπάρχουν ελλείψεις στην Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και στον σχεδιασμό του έργου. Υποστηρίζει ότι απαιτείται συνολική μελέτη του συγκοινωνιακού σχεδιασμού της πόλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ