Κατά μέτωπο επίθεση για το ιδιοκτησιακό στο Δρέπανο

drepano_ca1

Πέντε πρώην δήμαρχοι της Ηγουμενίτσας και ο σημερινός προχωρούν σε κοινή δήλωση απαιτώντας να λάβει τέλος το ιδιοκτησιακό στο Δρέπανο, το οποίο αμφισβητείται άμεσα από την διοίκηση του ΟΛΗΓ.

Οι περιπέτειες στο Δρέπανο με την μίσθωση των καταστημάτων είχαν ξεκινήσει από πέρυσι και φέτος επαναλαμβάνονται γεγονός που στρέφει εναντίον της διοίκησης του ΟΛΗΓ τόσο την σημερινή δημοτική αρχή όσο και τους πρώην δημάρχους της Ηγουμενίτσας, μεταξύ αυτών και ο Θωμάς Πιτούλης που σήμερα είναι αντιπεριφερειάρχης.

Η δήλωση είναι σε υψηλούς τόνους με αποδέκτη αφενός την διοίκηση του ΟΛΗΓ και αφετέρου την Κυβέρνηση από την οποία ζητούν οριστική λύση στο ζήτημα της χερσαίας ζώνης.

Την δήλωση υπογράφουν ο σημερινός δήμαρχος Γιάννης Λώλος και οι πρώην δήμαρχοι Πέτρος Λιάκος, Θωμάς Πάντος, Ανδρέας Νταής, Θωμάς Πιτούλης, Γιώργος Κάτσινος και ο σημερινός Γιάννης Λώλος.

Σ’ αυτή σημειώνουν:

«Η πρόσφατη αμφισβήτηση, από τη διοίκηση της ΟΛΗΓ Α.Ε., του δικαιώματος του Δήμου Ηγουμενίτσας να μισθώσει τα καταστήματα του Δρεπάνου, μας αναγκάζει αφενός μεν να καταγγείλουμε την πράξη αυτή, αφετέρου δε να δηλώσουμε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, ότι το Δρέπανο και τα καταστήματα που κατασκευάστηκαν εκεί νομίμως με χρήματα των Δημοτών, ανήκαν και ανήκουν στον Δήμο Ηγουμενίτσας, ενώ ουδέποτε ως σήμερα, αμφισβητήθηκε το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς. Οποιαδήποτε προσπάθεια ακύρωσης αυτού του δικαιώματος, στρέφεται ευθέως ενάντια στα συμφέροντα του Δήμου Ηγουμενίτσας και των Δημοτών του. 

Ως εκ τούτου, καλούμε την Κυβέρνηση για την άμεση, συνολική και οριστική επίλυση του ζητήματος της χερσαίας ζώνης και ειδικότερα την άμεση απόδοση των τμημάτων που δεν απαιτούνται για λιμενικές δραστηριότητες στο Δήμο Ηγουμενίτσας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ