Κατά χιλιάδες στην Κακαβιά…

kakavia aftokinita

Απίστευτες είναι οι εικόνες που εκτυλίσσονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Η κίνηση προς την είσοδο, κυρίως όμως προς την έξοδο θυμίζει άλλες εποχές και οι ουρές των οχημάτων ανέρχονται σε χιλιόμετρα.

Το Σάββατο εισήλθαν στην χώρα μας 1564 άτομα ενώ πέρασαν στην Αλβανία 3.170!!!

Ακόμη μεγαλύτερη ήταν η κίνηση την Κυριακή καθώς Βορειοηπειρώτες και Αλβανοί επιστρέφουν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους για τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου.

Ίδια αναμένεται να είναι η κατάσταση και τις επόμενες ημέρες ενώ από πολλές πλευρές επισημαίνεται ότι με δεδομένο το μέτρο της επταήμερης καραντίνας που θα εφαρμοστεί από τις 16 Αυγούστου πολλοί θα επιστρέψουν νωρίτερα στην Ελλάδα από μία χώρα όπου η πανδημία είναι σε έξαρση.

Τονίζουν ότι το μέτρο θα πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή νωρίτερα για την μεγαλύτερη προστασία της δημόσιας υγείας.

Στην Κακαβιά παραμένει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που πραγματοποιεί δειγματοληψίες ενώ από την Δευτέρα αναμένεται να καλύπτεται υγειονομικά από τις επτά το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ, σε όλη δηλαδή την διάρκεια λειτουργίας.

Τα αποτελέσματα από τις αναλύσεις που γίνονται δεν γίνονται γνωστά στις τοπικές αρχές παρά μόνο περιλαμβάνονται στο γενικό σύνολο που δίνεται καθημερινά για τις «πύλες εισόδου».

Ωστόσο το Υπουργείο Υγείας, ο ΕΟΔΥ και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προφανώς έχουν ακριβή εικόνα για τον αριθμό των θετικών κρουσμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ