Κατά 40% αύξηση ιικού φορτίου στα λύματα των Ιωαννίνων

covid- analiseis limata

Σημαντική αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της πόλης των Ιωαννίνων προκύπτει από τις αναλύσεις που έγιναν την τελευταία βδομάδα.

Η αύξηση έρχεται μετά από δύο βδομάδες όπου είχε σημειωθεί μείωση του ιικού φορτίου.

Οι αναλύσεις γίνονται από το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που μετέχει στο Εθνικό Δίκτυο του ΕΟΔΥ.

Την εβδομάδα από 22 μέχρι 28 Νοεμβρίου το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρουσίασε αύξηση κατά 40% σε σύγκριση με την προηγούμενη βδομάδα.

Από τις 13 περιοχές της χώρας που γίνονται αναλύσεις μόνο σε τρεις καταγράφηκε μείωση του ιικού φορτίου. Καθαρή αύξηση του μέσου εβδομαδιαίου ιικού φορτίου των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκε στα Ιωάννινα (+40%), στον Άγιο Νικόλαο (+65%) και στην Πάτρα (+80%), ενώ οριακή αύξηση παρατηρήθηκε στη Θεσσαλονίκη (+19%). Σταθερό έμεινε ουσιαστικά το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στη Λάρισα (-7%), στην Περιφέρεια Αττικής (+4%) και στην Αλεξανδρούπολη (+10%). Μείωση στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκε στο Βόλο (-31%), στα Χανιά (-38%), στο Ρέθυμνο (-35%) και στην Κέρκυρα (-59%), ενώ οριακή ήταν η μείωση που παρατηρήθηκε στην Ξάνθη (-11%) και στο Ηράκλειο (-20%).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ