Κατ’ οίκον ειδική φροντίδα από το Χατζηκώστα

Υπηρεσίες Ολοκληρωμένης Κοινοτικής Θεραπείας και Υπηρεσίες Κατ’ Οίκον Νοσηλείας θα παρέχει το Νοσοκομείο Χατζηκώστα καθώς η συγκεκριμένη πράξη εντάχθηκε και θα χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Ηπείρου.

Με την υλοποίηση της πράξης θα παρέχονται από το Γ.Ν.Ι.«Γ.ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»  υπηρεσίες κατ΄οίκον νοσηλείας και ειδικής φροντίδας ψυχικής υγείας σε ευάλωτες κατηγορίες πολιτών που αναζητούν ψυχιατρική, ψυχοκοινωνική υποστήριξη και κινητοποίηση, όπως ενήλικες με ψυχικές διαταραχές ή διαταραχές συμπεριφοράς και διαταραχές αυτιστικού τύπου.

Η παρεχόμενη υπηρεσία στον αστικό ιστό των Ιωαννίνων, που δεν καλύπτεται από αντίστοιχη υπηρεσία, έχει ως πρόθεση την πρόληψη, την έγκυρη παρέμβαση, την αποφυγή της κρίσης ή την υποτροπή της νόσου και τη διασφάλιση της συνέχειας της ψυχιατρικής φροντίδας.

Το προσωπικό τεσσάρων (4) ατόμων θα κάνει κατ΄οίκον επισκέψεις παρέχοντας ψυχιατρικές υπηρεσίες (διάγνωση, παρακολούθηση, υποστήριξη ψυχολογική, ψυχοθεραπεία, έλεγχος για την τήρηση της φαρμακευτικής αγωγής, ενέσεις αντιψυχωσικών μακράς διάρκειας).

Σκοπός της είναι, η αποφυγή του εγκλεισμού του ασθενούς σε ψυχιατρικό Νοσοκομείο, η μη απομάκρυνσή του από το οικογενειακό του περιβάλλον και τον κοινωνικό χώρο, η στήριξη της οικογένειας του ασθενούς και η καταπολέμηση του κοινωνικού στίγματος το οποίο επικυρώνεται κυρίως από τον εγκλεισμό στο ψυχιατρικό Νοσοκομείο και βαραίνει τον ασθενή και το οικογενειακό του περιβάλλον.

Η έγκαιρη πρόληψη και αντιμετώπιση των βαρύτερων περιστατικών που θα καλύπτει η υπηρεσία θα οδηγήσει σε αποφυγή υποτροπών και εγκλεισμού του ασθενούς στο Νοσοκομείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ