Κατ’ επάγγελμα διαρρήκτης οχημάτων στα χέρια της Αστυνομίας…

DIARHKTHS_OXHMATONΑντιμέτωπος με τις πράξεις του είναι πλέον ένας 45χρονος, ο οποίος αποτελούσε τον φόβο και τον τρόμο για τους οδηγούς των Ιωαννίνων.

Ο 46χρονος, υπήκοος Αλγερίας, συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων. Κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, άνοιγε σταθμευμένα αυτοκίνητα, από τα οποία αφαιρούσε χρήματα, τιμαλφή και άλλα μικροαντικείμενα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων αστυνομικών περιπολιών για την πρόληψη διαρρήξεων σε οχήματα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον δράστη να έχει διαρρήξει τρία οχήματα στην πόλη των Ιωαννίνων και τον συνέλαβαν.

Σύμφωνα με τον τρόπο δράσης του (modus operandi), o 45χρονος, με τη χρήση κατσαβιδιού, διερρήγνυε σταθμευμένα αυτοκίνητα, σπάζοντας τα τζάμια τους και στη συνέχεια αφαιρούσε ό,τι υπήρχε στο εσωτερικό τους.

Στην κατοχή του δράστη βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα ναρκωτικό δισκίο καθώς και ένα κατσαβίδι, ως μέσο διάπραξης των κλοπών.

Σημειώνεται ότι ο 45χρονος έχει απασχολήσει τις διωκτικές αρχές στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη προκειμένου να εξακριβωθεί η εμπλοκή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Εν τω μεταξύ στο Μάζι Κόνιτσας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κόνιτσας, συνελήφθη ένας 23χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για διάπραξη κλοπών.

Ειδικότερα, ο 23χρονος, συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, διότι μαζί με συνεργό του, ο οποίος αναζητείται, επιχειρούσαν να διαρρήξουν καφενείο στο Μάζι Κόνιτσας.

Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε προέκυψε η εμπλοκή του 23χρονου και σε μία περίπτωση κλοπής από ενοικιαζόμενα δωμάτια στο Μπουραζάνι Κόνιτσας, από όπου αφαίρεσε μία φορητή τηλεόραση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ