Καστροσυκιά- Μύτικας.. Οικόπεδα .. πετρελαίου αλλά προσεχώς!

ereuna ionio

ereuna ionio

Την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τις έρευνες και την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο Ιόνιο, ενέκρινε η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου.

Η μελέτη κατατέθηκε για γνωμοδότηση καθώς στα έντεκα οικόπεδα που θα εκμεταλλευτεί η κοινοπραξία ΕΛΠΕ-Total-Edisson περιλαμβάνονται και δύο που βρίσκονται σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων από τις ακτές του Μύτικα και της Καστροσυκιάς, στο Νομό Πρέβεζας.

Ο κ. Γιάννης Γρηγορίου, Γενικός Διεθυντής Έρευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων των ΕΛΠΕ, παρουσίασε τα βασικά στοιχεία της μελέτης, τονίζοντας ότι τα δύο οικόπεδα στις ακτές της Πρέβεζας παραμένουν ανενεργά, δεν περιλαμβάνονται δηλαδή στις άμεσες προτεραιότητες για έναρξη της έρευνας.

Στην παρούσα φάση το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα οικόπεδα βόρεια και δυτικά της Κέρκυρας, όπου στόχος είναι να ξεκινήσουν οι σεισμικές έρευνες και στην τριετία να μπει γεωτρύπανο.

Στην περίπτωση εντοπισμού και εξόρυξης κοιτασμάτων μέρος των εσόδων θα αποδίδεται στην τοπική κοινωνία, όπως άλλωστε προβλέπεται από τις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί με το ελληνικό δημόσιο.

Τα στελέχη των «Ελληνικών Πετρελαίων» πάντως εμφανίστηκαν ιδιαίτερα αισιόδοξα όχι μόνο για την περιοχή του Ιονίου, αλλά γενικότερα για τις έρευνες στον ελλαδικό χώρο.

Πέραν αυτών, εάν η κοινοπραξία αποφασίσει να προχωρήσει σε έρευνες στα δύο οικόπεδα της Πρέβεζας, τότε το θέμα θα επανέλθει στην Επιτροπή Περιβάλλοντος, προκειμένου να εξεταστεί λεπτομερώς καθώς πρόκειται για δύο τουριστικές περιοχές.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ