«Κάστρο των παιδιών», στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

gkogkos m

gkogkos m

Μια καινούργια πλατφόρμα εκδηλώσεων, αφιερωμένων στα παιδιά θεσμοθετεί από φέτος το Πνευματικό Κέντρο.

Είναι «το Κάστρο των Παιδιών», που θα πραγματοποιηθεί από 26 Ιουνίου μέχρι και 2 Ιουλίου 2017, στους χώρους του Ιτς Καλέ και συγκεκριμένα στους χώρους του Μουσείου Αργυροτεχνίας του ΠΙΟΠ.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα Θερινό Σχολείο Πολιτισμού, με δομημένα εργαστήρια, τα οποία θα καθοδηγούν έμπειροι εκπαιδευτές, εμψυχωτές, καλλιτέχνες και παιδαγωγοί.

Στόχος του είναι να απασχολήσει με δημιουργικό τρόπο και εντελώς δωρεάν, παιδιά Δημοτικού Σχολείου, από 6 -12 ετών, μέσα από εργαστήρια, παιχνίδια, παραστάσεις, χορό και μουσική.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Κώστας Γκόγκος, στα περισσότερα από τα εργαστήρια και τις δράσεις υπεύθυνοι θα είναι καθηγητές και συντονιστές αναλόγων εργαστηρίων ή δράσεων του Πνευματικού Κέντρου καθώς και έμπειροι ειδικοί.

Καθοριστική βέβαια είναι η συμβολή του Μουσείου Αργυροτεχνίας του ΠΙΟΠ, διαθέτοντας τους χώρους, τις υποδομές του, αλλά και στηρίζοντας υλικά την δράση του Πνευματικού Κέντρου.

Η διευθύντριά του Μουσείου Αργυροτεχνίας κα Αγνή Δρίμντζια επισήμανε ότι το Μουσείο και το ΠΙΟΠ ανταποκρίθηκε στην ιδέα και την πρωτοβουλία του Πνευματικού Κέντρου, αναλαμβάνοντας σημαντικό κομμάτι των αναγκών του, διαθέτοντας τους χώρους και τις υποδομές του.

Άλλωστε το Μουσείο αποτελεί πλέον έναν σημαντικό πόλο πολιτισμού στην περιοχή μας με πλούσιο έργο, πέραν των μονίμων εκθέσεών του, με πολλές παράλληλες δράσεις, εκδηλώσεις, παραστάσεις κλπ.

Στην συνέχεια η μουσικός κα Ελεάνα Βάσιου, που έχει αναλάβει τον συντονισμό των δράσεων και των συντελεστών, αναφέρθηκε στις οργανωτικές λεπτομέρειες, τα εργαστήρια που θα λειτουργήσουν, την διαδικασία εγγραφών κλπ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε:

Το Κάστρο των Παιδιών θα λειτουργεί καθημερινά για μια εβδομάδα, από 10 το πρωί μέχρι και 2 το μεσημέρι, όπου οι γονείς παραδίδουν τα παιδιά στα στελέχη, τους παιδαγωγούς και τους συνεργάτες μας.

Τα παιδιά χωρίζονται σε ομάδες και τμήματα, ανάλογα με την ηλικία τους και κυκλικά επισκέπτονται όλα τα εργαστήρια, με διάρκεια παραμονής μια περίπου ώρα στο κάθε ένα.

Από τα εργαστήρια μουσικής, χορού, θεατρικού παιχνιδιού και τραγουδιού, προκύπτουν μικρές «παραστάσεις», τις οποίες τα παιδιά παρουσιάζουν την τελευταία ημέρα.

Μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει

• Εργαστήρι Κεραμικής
• Εργαστήρι Ζωγραφικής
• Θεατρικό Παιχνίδι
• Εργαστήρι Μουσικής
• Παιχνίδια του Κάστρου
• Δράσεις Χορού
• Δράσεις για το Περιβάλλον
• Εργαστήρι σωστής διατροφής

Ομάδες εθελοντών θα συνοδεύουν τα παιδιά από την είσοδό τους στον χώρο, κατα τις μετακινήσεις τους και μέχρι την αποχώρησή τους, ενώ σε συνεργασία με την ομάδα Σαμαρειτών του ΕΕΣ θα υπάρχει μέριμνα για την ασφάλειά τους.»

Τονίζεται ότι συμμετοχή για τα παιδιά της πόλης μας είναι εντελώς δωρεάν και θα γίνει με σειρά προτεραιότητας.

Από Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017 οι ενδιαφερόμενοι γονείς θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση στην γραμματεία του Κάστρου Των Παιδιών, που λειτουργεί καθημερινά από 9-2μμ στα γραφεία του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών, Αγ. Μαρίνας 55.

Πληροφορίες στο τηλ. κέντρο 26510 83940

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ