Κασσής ρωτά Στουρνάρα για την τιμή της Δωδώνης

kasisΣτο θέμα της πώλησης της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη, επανέρχεται ο βουλευτής Ιωαννίνων Μιχάλης Κασσής, με επερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Οικονομίας Γιάννη Στουρνάρα. Ο κ. Κασσής ζητά επίσημη ενημέρωση για το τελικό αντίτιμο της πώλησης, όπως επίσης ζητά να γίνει γνωστό το ποσό αμοιβής των αξιολογητών και ποιος το πλήρωσε.

Αφορμή για την επερώτηση αυτή στάθηκαν οι πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν από το Epiruspost.gr κι αφορούν στο αίτημα της SI για μείωση της αρχικής συμφωνηθείσας τιμής των 20,8 εκατομμυρίων με επιχείρημα επισφάλειες που εντοπίστηκαν από οφειλέτες της Δωδώνης.

Στην επερώτησή του ο κ. Κασσής αναφέρει:

”Επανέρχομαι στο θέμα της διαδικασίας πώλησης του ποσοστού της ΑΤΕ στη ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε., καθώς από τις 5 Σεπτεμβρίου δε μου κάνατε την «τιμή», ως οφείλατε σεβόμενος το Κοινοβούλιο, να απαντήσετε σε σχετική μου ερώτηση.

Από τότε μεσολάβησαν καθοριστικά γεγονότα και ολοκληρώθηκε το «έγκλημα» του ξεπουλήματος της Γαλακτοβιομηχανίας με διαδικασίες που παραβιάζουν κάθε έννοια υγιούς ανταγωνισμού και υποβαθμίζουν τον παραγωγικό ιστό της Ηπείρου.

Οι αξιολογητές και όσοι τους επέλεξαν, αγνόησαν την Ηπειρωτική Κοινωνία και παραγωγή.
Μέσα στη σημερινή πρωτόγνωρη κρίση, ορισμένοι νομίζουν πως μπορούν να κινούνται με λογικές του χτες που μας έφεραν εδώ.

Πλήθος πληροφοριών για το τι έχει γίνει στα πλαίσια της εγκατάστασης του αναδόχου βλέπουν το φως της δημοσιότητας και κανένας αρμόδιος δεν έχει την ευαισθησία να απαντήσει και να ζητήσει έλεγχο και απολογισμό.”

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

1. Τι ενημέρωση έχει για το θέμα της ΔΩΔΩΝΗΣ Α.Ε.;

2. Ποιο είναι το τελικό αντίτιμο της διαδικασίας πώλησης της Γαλακτοβιομηχανίας, ποιο είναι το ποσό της αμοιβής των αξιολογητών και από ποιον καταβάλλεται;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ