Καρβέλης: Στα Γιάννινα και ασθενείς από τη Μακεδονία

panepistimiako ioanninon

Βελτιωμένη είναι η κατάσταση στα Νοσοκομεία των Ιωαννίνων με το Πανεπιστημιακό να υποδέχεται και ασθενείς από την Μακεδονία.

Στις Μονάδες Λοιμωδών, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης σε τηλεδιάσκεψη με τον Πρωθυπουργό έχουν μεταφερθεί ασθενείς από τα Γρεβενά, τη Νάουσα και την Κοζάνη.

Σημειώνεται ότι το πρώτο δεκαήμερο του μήνα η κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ήταν στο «κόκκινο» και χρειάστηκε ασθενείς με Covid-19 να μεταφερθούν ακόμη και σε νοσηλευτικά ιδρύματα εκτός Ηπείρου.

Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Ιωάννης Καρβέλης, στην τηλεδιάσκεψη με τον Πρωθυπουργό ανέφερε ότι παρά τις έκτακτες συνθήκες που συνεπάγεται η πανδημία κανένας ασθενής δεν μένει χωρίς τη φροντίδα του ΕΣΥ. Σημείωσε ότι στην 6η ΥΠΕ έχουν αναπτυχθεί 529 απλές κλίνες COVID και 55 κλίνες ΜΕΘ για COVID ενώ διαρκώς προστίθενται νέες κλίνες ΜΕΘ ειδικά για COVID.

O κ. Καρβέλης ανέφερε ότι το σύνολο των κλινών ΜΕΘ στην 6ης ΥΠΕ τον Ιούλιο του 2019 ήταν 65 ενώ σήμερα έχουμε φτάσει στις 129.

Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ ανέφερε βελτίωση της κατάστασης στα Ιωάννινα, σημειώνοντας ότι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων μπορεί πλέον να εξυπηρετεί και ασθενείς που προέρχονται και από περιοχές όπως τα Γρεβενά, η Νάουσα και η Κοζάνη.

Στην 6η ΥΠΕ έχουν ενισχυθεί επίσης το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, στο Ρίο, καθώς και τα νοσοκομεία του Πύργου και της Καλαμάτας.

 Ο κ. Καρβέλης είπε επίσης ότι στο Νοσοκομείο Ζακύνθου έχουν αναπτυχθεί έξι κλίνες ΜΕΘ (όταν προ της πανδημίας δεν υπήρχε καμία). Στην Κέρκυρα έχουν προστεθεί δύο κλίνες ΜΕΘ (σύνολο οκτώ) ενώ έχουν προστεθεί και τρεις κλίνες ειδικά για COVID.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ