Κάρτα αναπηρίας: Τι αλλάζει από 1η Νοεμβρίου

amea geniki

Διευκρινίσεις για τον τρόπο που θα βγάζουν οι πολίτες την κάρτα αναπηρίας έδωσε σήμερα η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1.

Όπως είπε η κ. Μιχαηλίδου, από την 1η Νοεμβρίου, θα τεθεί σε ισχύ η ψηφιακή κάρτα αναπηρίας, η οποία θα ενταχθεί στο σύστημα wallet, που ήδη είναι σε λειτουργία με την ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης, και θα αφορά μισό εκατομμύριο άτομα.  Στο wallet.gov.gr θα υπάρχει και εφαρμογή του υπουργείου στην οποία ο πολίτης θα μπορεί να βλέπει εάν δικαιούται την κάρτα. Συνεπώς με αυτόν τον τρόπο δεν θα ταλαιπωρούνται  πλέον οι πολίτες.

Αναπηρία: Πώς θα είναι το ψηφιακό έντυπο

Επίσης μίλησε για το ψηφιακό έντυπο αναπηρίας που θα υπάρχει στο κινητό. Όπως είπε, θα υπάρχει ένα έντυπο ψηφιακό  στο κινητό το οποίο δεν θα λέει στον πολίτη το ακριβές  ποσοστό αναπηρίας. Ωστόσο την ίδια στιγμή επεσήμανε πως το έντυπο αυτό  θα είναι κατηγοριοποιημένο με τρία χρώματα. Το ένα θα αναφέρεται σε ποσοστό αναπηρίας 50%-66% , το άλλο σε ποσοστό αναπηρίας 67% -80%  και το άλλο σε ποσοστό αναπηρίας 80% και πάνω. Έτσι, όλες οι δημόσιες υπηρεσίες θα μπορούν να προσαρμόζουν τις παροχές τους  πάνω σε αυτή την ψηφιακή υπηρεσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ