Κάρτα 150 ευρώ στους εμβολιασμένους νέους 18-25 ετών

mitsotakis ellinotourkika

Την “κάρτα ελευθερίας” νέων που έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση του εμβολίου, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο των διευκολύνσεων, των εμβολιασμένων πολιτών, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα ότι οι ανεμβολίαστοι πολίτες πρέπει να σπεύσουν στα εμβολιαστικά κέντρα.

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι θα δοθεί στους εμβολιασμένους με την πρώτη δόση, νέους έως 25 ετών μια προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ. Η κάρτα θα καλύπτει έξοδα σχετικά με ταξίδια, διαμονή σε ξενοδοχεία και εισιτήρια σε χώρους πολιτισμού.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά ότι έχει έρθει η ώρα η πολιτεία να επιβραβεύσει μία ομάδα πολιτών. “Πρόκειται για 940.000 νέους από 18-25 ετών” ανέφερε και συμπλήρωσε ότι για τους νέους ανοίγεται ένα ακόμα παράθυρο ελευθερίας. “Με την 1η δόση του εμβολίου τους θα αποκτούν προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ. Θα καλύπτει εισιτήρια για ταξίδια, ξενοδοχεία, είσοδο σε θεάματα”.

Η κάρτα, όπως ανέφερε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, αφορά σε νέους που έχουν γεννηθεί κατά τα έτη από το 1996 έως το 2003 και θα είναι διαθέσιμη πριν από το τρίτο τριήμερο του Σεπτεμβρίου.

Κατά την παρουσίαση των μέτρων, ο Άκης Σκέρτσος ανέφερε ότι έχουν ήδη ολοκληρωθεί 3,6 εκατομμύρια εμβολιασμοί, ενώ σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία το ιικό φορτίο έχει μειωθεί κατά 75-80%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ