Καραβάνια στην Εγνατία οι λαθρομετανάστες

ntalikaΤα κυκλώματα δρουν εδώ και χρόνια. Συχνά είναι πολυεθνικά. Παραλαμβάνουν τους μετανάστες από τη Θράκη με συνήθη προορισμό το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Το αντίτιμο ακριβό. Μπορεί να φτάνει μέχρι και τις πέντε χιλιάδες ευρώ για τον καθένα, όπως διαπίστωσε πριν από τρεις μόλις ημέρες η αστυνομία στην Ηγουμενίτσα, εξαρθρώνοντας ένα ακόμη από τα κυκλώματα που δρουν.

Το τελευταίο διάστημα στο Νομό Θεσπρωτίας τα μέτρα της Αστυνομίας έχουν ενταθεί. Οι περιπολίες είναι συχνές με στόχο να αποφευχθεί η δημιουργία ενός νέου καταυλισμού πέριξ του λιμανιού.

Άλλωστε είναι ακόμη νωπές οι μνήμες από τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί στην περιοχή λίγους μήνες πριν αλλά και τους κινδύνους που αντιμετώπισε η Αστυνομία στην προσπάθειά της να βάλει τέλος στα αμέτρητα παραπήγματα που είχαν δημιουργηθεί.

«Το πρόβλημα για μας ήταν τεράστιο. Ως αυτοδιοίκηση έχουμε υποχρέωση να συνδράμουμε στη λύση του. Μπορεί αυτή την στιγμή να ζητείται εσπευσμένα λύση όμως εμείς πρέπει να βοηθήσουμε κι αυτό μπορεί να γίνει μέσα από διάλογο» ανέφερε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιώργος Κάτσινος.

Τα κυκλώματα το διάστημα αυτό, λόγω της επιχειρησιακής ικανότητας που επιδεικνύει η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας δύσκολα μπορούν να προσεγγίσουν το λιμάνι.

Αυτό όμως δεν ανακόπτει τη δράση τους.

Με την ίδια συχνότητα στοιβάζουν λαθρομετανάστες σε φορτηγά κι ανάμεσα σε κάθε είδους προιόντα.

Μόνο που τώρα δεν τους αφήνουν κάπου κοντά στο λιμάνι, αλλά τους ξεφορτώνουν σε διάφορα σημεία της Εγνατίας Οδού. Ένα από τα σημεία αυτά είναι η γέφυρα Δροσοχωρίου, όπου πολύ συχνά διερχόμενοι οδηγοί διαπιστώνουν λαθρομετανάστες να κινούνται αποπροσανατολισμένοι και χαμένοι.

Εμπόριο ελπίδας…

Εμπόδιο ανθρώπων.

Σύγχρονοι δουλέμποροι που πάντα θα βρίσκουν τον τρόπο να θησαυρίζουν. Αυτούς ούτε τα φράγματα ούτε τα Κέντρα θα τους εμποδίσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ