Καραμανλής: Χιλιομετρική χρέωση σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους

adiodia

Για τα μεγάλα έργα υποδομής που υλοποιούνται και αλλάζουν την εικόνα της χώρας, για την αναλογική χρέωση των διοδίων, αλλά και για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε σε συνέντευξη του ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής.

Μάλιστα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών αποκάλυψε ότι η χιλιομετρική χρέωση θα εφαρμοστεί σε ολόκληρο το δίκτυο παραχωρήσεων και οι οδηγοί ήδη έχουν έναν πομποδέκτη για όλους τους αυτοκινητοδρόμους.

Σχετικά με την ηλεκτροκίνηση και τα ηλεκτρικά ΙΧ ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι τα συγκεκριμένα οχήματα δεν είναι ακόμη φθηνά και πως χρειάζονται πολιτικές κινήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να μπορεί και η μέση (οικονομικά) οικογένεια να έχει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο!

Σχετικά με τα διόδια ο Υπουργός ανέφερε:

«Είναι απόφασή μας να εφαρμοστεί σε όλο το δίκτυο των παραχωρήσεων η χιλιομετρική χρέωση. Αυτό είναι το δίκαιο και αυτό συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη. Ήδη, στην Πελοπόννησο η Ολυμπία Οδός εφαρμόζει σύστημα αναλογικής χρέωσης και αυτό αποτελεί τον πιλότο για όλη τη χώρα. Προχωράμε με προσοχή, για να μην υπάρξουν προβλήματα» δήλωσε ο κ. Καραμανλής επισημαίνοντας πως τα τελευταία δύο χρόνια οι οδηγοί πλέον μπορούν να κινηθούν σε όλη τη χώρα με ένα μόνο e-pass, με έναν μόνο πομποδέκτη.

Αναφορικά με την ηλεκτροκίνηση σημείωσε πως έχουν γίνει σημαντικά βήματα και πλέον υπάρχουν περισσότερα από 2.000 σημεία φόρτισης στην Ελλάδα. «Η μεγάλη πρόκληση που θα αντιμετωπίσουμε στη δεύτερη κυβερνητική μας θητεία, είναι το ζήτημα της φέρουσας ικανότητας του ηλεκτρικού δικτύου. Δηλαδή να μπορούμε να βάλουμε φορτιστές παντού και η ισχύς του δικτύου να “σηκώνει” ταχυφορτιστές, fast chargers. Αν χρειαστεί, εδώ πρέπει να βρούμε και λύσεις εκτός πλαισίου» δήλωσε και πρόσθεσε ότι υπάρχει ένα ζήτημα που ξεπερνά όλες τις κυβερνήσεις διεθνώς «τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν είναι ακόμη φθηνά. Χρειάζονται πολιτικές κινήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να μπορεί μία μέση οικογένεια να έχει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Η ηλεκτροκίνηση πρέπει να γίνει ένας προσβάσιμος τρόπος μεταφορών για όλους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ