Καραμανλής.. Αναζητούμε ξένους επενδυτές για τα αεροδρόμια!!!

Ξένους επενδυτές για τα 23 αεροδρόμια της χώρας που βρίσκονται υπό κρατικό έλεγχο αναζητά η κυβέρνηση. Ο Υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha αποκάλυψε ότι ήδη υπάρχει τέτοιο ενδιαφέρον και περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο θα γίνουν τα επόμενα βήματα. Στο πακέτο των 23 αεροδρομίων περιλαμβάνεται και ο «Βασιλιάς Πύρρος». Ίσως λοιπόν πριν προλάβουμε να χαρούμε στα Γιάννινα το νέο αεροδρόμιο να το δούμε να περνά σε έλεγχο ιδιωτών με ότι αυτό συνεπάγεται.

«Σήμερα οι συμπολίτες μας που ταξιδεύουν στα αεροδρόμια της Fraport, βλέπουν δύο διαφορετικούς κόσμους στην Ελλάδα. Βλέπουν πως λειτουργεί ένα αεροδρόμιο με ορθολογικό τρόπο και το πως λειτουργούν τα αεροδρόμια που ανήκουν στην ευθύνη της Πολιτείας. Εδώ λοιπόν εμείς δεν έχουμε παρωπίδες και αυτό το οποίο λέμε είναι κάτι πολύ απλό. Θα προσπαθήσουμε να κινήσουμε το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών ήδη υπάρχει ενδιαφέρον», ανέφερε στην συνέντευξή του ο Υπουργός Υποδομών.

Μάλιστα συμπλήρωσε ότι ήδη υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τα αεροδρόμια από την Ινδία  η οποία είναι τιμώμενη χώρα στην φετινή ΔΕΘ.

«Πρώτο μας μέλημα είναι να εξασφαλίσουμε το δημόσιο συμφέρον. Η αλήθεια είναι αυτή, θα πρέπει κάποτε να καταλάβουμε, ότι ο ιδιώτης μπαίνει με συγκεκριμένους όρους όπως αυτή των αεροδρομίων και όταν το Κράτος κάνει σωστά τη δουλειά του και έχει εποπτικό ρόλο τότε αυτή η παραχώρηση, αυτή η ιδιωτικοποίηση, αυτή η μεταβίβαση αν θέλετε της δραστηριότητας που κάνει το κράτος σε ένα ιδιώτη λειτουργεί προς όφελος των πολιτών», υποστήριξε ο κ. Καραμανλής.

Κατέληξε δε κάνοντας γνωστό ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει εκδήλωση για όλα ή για κάποια από τα αεροδρόμια που δεν έχουν παραχωρηθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ