Καραγιάννης: Ως το τέλος του χρόνου η σύμβαση για τον άξονα Ιωαννίνων- Κακαβιάς

karagiannis

Τον απολογισμό του κυβερνητικού έργου στον τομέα των υποδομών έκανε στην διάρκεια παρουσίασης του αναπτυξιακού προγράμματος ο Υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης. Ουσιαστική είδηση δεν υπήρξε καθώς φαίνεται ότι για τα επόμενα χρόνια δεν σχεδιάζεται άλλο μεγάλο έργο αφού στόχος είναι να κλείσουν οι γνωστές εδώ και χρόνια εκκρεμότητες.

Αισιόδοξος εμφανίστηκε για τον άξονα Ιωαννίνων- Κακαβιάς εκτιμώντας ότι ως το τέλος του έτους θα υπογραφεί η σύμβαση.

Ο κ. Καραγιάννης αναφέρθηκε στο διαχρονικό αναπτυξιακό έλλειμμα της περιοχής και στόχος ήταν να αναστραφεί αυτή η κατάσταση.

Πυρήνας της παρέμβασης ήταν ο άξονας Ε-65, η σύνδεση των Ιωαννίνων με την Κακαβιά και το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

-Ο Ε-65 θα έχει ολοκληρωθεί ως τις αρχές του 2025

– Για τον άξονα Ιωαννίνων- Κακαβιάς είναι σε εξέλιξη η διαγωνιστική διαδικασία, θα κατασκευαστεί ως ταχείας κυκλοφορίας με 14 κόμβους. Εξασφαλισμένοι οι πόροι από το ΕΣΠΑ και ως το τέλος του έτους θα υπογραφεί η σύμβαση.

-Τα έργα της τρίτης φάσης στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας ολοκληρώνονται. Η Ηγουμενίτσα αποτελεί ένα από τα δύο βασικά λιμάνια που συνδέουν την χώρα με την Ιταλία. Οι προοπτικές ανάπτυξης θα είναι τεράστιες.

Όπως ανέφερε ο κ. Καραγιάννης γίνεται προετοιμασία και για τη νέα προγραμματική περίοδο.

Το Υπουργείο ωριμάζει τον άξονα Καλπακίου Κόνιτσας, την παράκαμψη Ηγουμενίτσας καθώς και τον άξονα λιμάνι Ηγουμενίτσας- Μαυρομάτι.

Ο  Υφυπουργός Υποδομών αναφέρθηκε και σε μικρότερες παρεμβάσεις κυρίως οδικές που βρίσκονται σε εξέλιξη, κυρίως στον ορεινό όγκο της Άρτας ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο έργο ύδρευσης Άρτας, Πρέβεζας και Λευκάδας που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ