Καραγιάννης: Εντός τριμήνου η δημοπράτηση για τον άξονα Ιωάννινα- Κακαβιά

karagiannis ionia

Η πρώτη επίσημη αναφορά στον προγραμματισμό για τον οδικό άξονα Ιωαννίνων- Κακαβιάς έρχεται μετά από πολύ καιρό. Είναι από τον Υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη μέσω συνέντευξής του που φιλοξενήθηκε στο «Πρώτο Θέμα» της Κυριακής.

Η αναφορά περιορίζεται σε μία μόλις φράση…

«Ωριμάζουμε ώστε να δημοπρατήσουμε εντός του επόμενου τριμήνου το οδικό έργο Γιάννινα- Κακαβιά».

Αυτό και μόνο… Είναι λογικό άλλωστε σε μία συνέντευξη που αφορά στις υποδομές ολόκληρης της χώρας να μην περιέχονται περισσότερα στοιχεία για τον προγραμματισμό του Υπουργείου σχετικά με το συγκεκριμένο έργο.

Η πρώτη λέξη του Υφυπουργού «ωριμάζουμε» δείχνει να αποτελεί έναν ενεστώτα… διαρκείας.

Όσο για την δημοπράτησε εντός τριμήνου, αυτή αποτελεί συνάρτηση του πρώτου της ωρίμανσης δηλαδή και της ενεργοποίησης του ΕΣΠΑ για ένταξη του έργου.

Είναι πάντως πρώτη φορά που από επίσημα χείλη, σπάει το φράγμα του τρέχοντος έτους! Μέχρι στιγμής όλοι οι κυβερνητικοί και τοπικοί παράγοντες μιλούσαν για δημοπράτηση ως το τέλος του 2022 κάτι που έμοιαζε απίθανο.

Δύσκολο ωστόσο φαντάζει και το τρίμηνο για το οποίο κάνει λόγο ο Υφυπουργός από την στιγμή που ακόμη οι μελέτες δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Εάν δε επιβεβαιωθεί το μοντέλο που πρόσφατα ανέφερε ο Περιφερειάρχης για δημοπράτηση από τα Γιάννινα μέχρι το Καλπάκι και με προαίρεση ως την Κακαβιά, τότε αποδεικνύεται στην πράξη ότι το δεύτερο τμήμα δεν παρουσιάζει μελετητική ωριμότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ