Καψάλης προς Σπίρτζη: Γιατί ναυαγεί η σύνδεση Ιόνιας- Κακαβιάς

DROMOS KAKABIA

DROMOS KAKABIA

Την έντονη διαμαρτυρία του για την μη ένταξη του οδικού άξονα Ιωαννίνων- Κακαβιάς στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Υπουργείου Υποδομών εκφράζει με επιστολή του προς τον Υπουργό Χρήστο Σπίρτζη, ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης.

Ο κ. Καψάλης ζητά να επανεξεταστεί το ζήτημα, καθώς η σύνδεση της Ιόνιας Οδού με τα σύνορα, παρουσιάζει μελετητική ωριμότητα και αποτελεί έργο διακρατικής σημασίας.

Στην επιστολή του ο δήμαρχος αναφέρει:

«Ο φτωχός και παραμελημένος Νομός Ιωαννίνων μπαίνει, για μία ακόμη φορά, στο περιθώριο καθώς τίθεται εκτός των μεγάλων έργων που εντάσσει το Υπουργείο Υποδομών στο Επιχειρησιακό του Πρόγραμμα και το νέο ΕΣΠΑ.

Η σύνδεση της Ιόνιας Οδού από τα Γιάννινα μέχρι την Κακαβιά διαφαίνεται ότι παραπέμπεται στις καλένδες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την πολύπαθη περιοχή της Ηπείρου.

Ο συγκεκριμένος οδικός άξονας αποτελεί έργο μεγίστης σημασίας με διακρατική υπόσταση και προκαλεί ποικίλα ερωτηματικά το γεγονός ότι δεν περιλαμβάνεται στη λίστα των είκοσι πέντε μεγάλων έργων παρά το ότι υπάρχει μελετητική ωριμότητα και πληροί τα κριτήρια επιλεξιμότητας.

Παρακαλούμε να εξετάσετε εκ νέου το θέμα, αλλάζοντας τους χειρισμούς σας σε θέματα μείζονος σημασίας για την ακριτική Ήπειρο. Η πιο φτωχή περιφέρεια της χώρας δεν έχει την πολυτέλεια να ελπίζει για την εκτέλεση μεγάλων έργων μετά το 2020».

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ