Καψάλης: Επιβεβλημένη η επέκταση της Ιόνιας μέχρι Κακαβιά

kakavia elegxoi

kakavia elegxoi

Την αναγκαιότητα κατασκευής της Ιόνιας Οδού μέχρι την Κακαβιά, επαναφέρει με επιστολή του προς του Υπουργούς Υποδομών και Οικονομίας, ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης.

Ο Δήμαρχος τονίζει ότι πιθανή ματαίωση κατασκευής του συγκεκριμένου τμήματος, θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την περιοχή και επισημαίνει την ανάγκη για άμεση εξεύρεση λύσης.

«Η αναγκαιότητα υλοποίησης του έργου είναι επιτακτική καθώς θα σηματοδοτήσει την ανάπτυξη στα πλαίσια της διακρατικής υπόστασης που έχει, ενώ επισημαίνουμε για μία ακόμη φορά ότι ήδη υπάρχει μελετητική ωριμότητα.

Το έργο έχει ελπίδες υλοποίησης μέσω του CEF (Connectio Europe Facility), κατά την προγραμματική περίοδο 2014-2020, ανοίγοντας μεγάλες προοπτικές για το εμπόριο, τις μεταφορές και τον τουρισμό.

Παρακαλούμε όπως κινήσετε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες σε αυτή την κατεύθυνση, προκειμένου η Ήπειρος, ο Νομός Ιωαννίνων και το πολύπαθο Πωγώνι να δουν επιτέλους υλοποιημένο αυτό το σημαντικό διασυνοριακό έργο υποδομής», σημειώνει ο δήμαρχος απευθυνόμενος στους δύο υπουργούς.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ