Κανένας κόφτης στα sms στο 13033 για το λιανεμπόριο

agora pezodromos

Οι καταναλωτές μπορούν πλέον να βγαίνουν για τις αγορές τους στέλνοντας sms στο 13033 με τον κωδικό 2, το οποίο θα έχει ισχύει για δύο μόνο ώρες. Γι’ αυτό και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε ότι δεν θα υπάρχει «κόφτης» στα SMS για μετακίνηση, προκειμένου οι πολίτες να κάνουν τις αγορές τους.

Ταυτόχρονα, ο κ. Παπαθανάσης έκανε έκκληση σε όλους να τηρήσουν τα μέτρα κατά του κορονοϊού και να εφαρμόσουν τους κανόνες αλλά και να δείξουν αυτοσυγκράτηση, προκειμένου να στηριχθεί η επαναλειτουργία της αγοράς.

Άλλωστε, όπως είπε ο κ. Παπαθανάσης, κάθε εβδομάδα τα επιδημιολογικά δεδομένα θα επαναξιολογούνται κι αν η κατάσταση ξεφύγει τότε θα αναγκαστούμε να κλείσουμε και πάλι το λιανεμπόριο. Διευκρίνισε ότι το χρονικό περιθώριο των δυο ωρών ισχύει για όλα, εκτός από τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής, ενώ όπως σημείωσε, δεν μπορεί να μπει κόφτης γιατί η κυβέρνηση σέβεται τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών, μέσα από τα SMS.

Σε ό,τι αφορά τις λεγόμενες «κόκκινες περιοχές», ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε πως τα καταστήματα θα λειτουργήσουν με τη μέθοδο του click away, αλλά οι κάτοικοι των περιοχών αυτών θα μπορούν να μεταβαίνουν σε άλλες περιοχές για να κάνουν τα ψώνια τους. Ερωτηθείς για μια σειρά από δραστηριότητες που παραμένουν κλειστές, δήλωσε πως αυτό που είχε προτεραιότητα, ήταν συγκεκριμένοι τομείς του λιανεμπορίου.

Την επόμενη Παρασκευή η επιτροπή των ειδικών θα εξετάσει και άλλες περιπτώσεις, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει ότι θα δώσει το πράσινο φως για το άνοιγμά τους, όπως είναι τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, οι σχολές οδηγών, το ψάρεμα και το κυνήγι.

Αντίθετα ο κ. Παπαθανάσης ήταν κατηγορηματικός ότι αυτή τη στιγμή δεν γίνεται συζήτηση για το άνοιγμα της εστίασης. Τέλος, ο κ. Παπαθανάσης, ερωτηθείς για την καθυστέρηση στην καταβολή του επιδόματος θέρμανσης, είπε πως αυτό έγινε γιατί δόθηκε παράταση στην υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών, προκειμένου να διορθωθούν λάθη και παραλείψεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ