Κανένας κίνδυνος για την Συνεταιριστική Ηπείρου

trapeza_hpeiroyΟ πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος. Κι αυτό κατάφερε να πετύχει η Τράπεζα Ελλάδος με τις αποφάσεις της για την αναστολή αδειών Συνεταιριστικών Τραπεζών της χώρας αλλά και με τις διαρροές στα Μέσα Ενημέρωσης που έχουν προκαλέσει αναστάτωση σε χιλιάδες μικροεπενδυτές σε όλη την χώρα.

Η Τράπεζα Ελλάδος λειτουργώντας σε… διαδικτυακό χρόνο, ανακάλεσε σε τρεις περιπτώσεις τις άδειες αλλά το γεγονός ότι δεν υπήρξε επαρκής και ουσιαστική ενημέρωση για την κατάσταση στα υπόλοιπα συνεταιριστικά τραπεζικά καταστήματα της χώρας έχει δημιουργήσει ένα έντονο κλίμα καχυποψίας αλλά μεγάλη ανησυχία στους επενδυτές.

Η Ήπειρος δεν αποτελεί εξαίρεση.

Μπορεί η Συνεταιριστική Τράπεζα της περιοχής να μην αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα ρευστότητας, μπορεί να είναι οικονομικά σε πλεονεκτική θέση και μέσα στο δυσμενές οικονομικό περιβάλλον να έχει τη δυνατότητα να στηρίξει την επιχειρηματικότητα, μπορεί εν τέλει να καταφέρει να βγει ακόμη πιο δυναμωμένη από την κρίση, αρκεί να καταφέρει να βγει αλώβητη από την κατάσταση πανικού που έσπειρε η τράπεζα Ελλάδος.

Την τελευταία διετία, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, προχώρησε στο άνοιγμα τριών νέων οργανικών μονάδων σε Ηγουμενίτσα, Ιωάννινα και πρόσφατα στην Άρτα με τα εγκαίνια του οποίου ολοκληρώθηκε η γεωγραφική κάλυψη όλης της ΗΠΕΙΡΟΥ.

Παράλληλα ολοκλήρωσε με αγορές ακινήτων και ανακατασκευή την λειτουργικότητα των ιδιόκτητων κτηρίων του Κεντρικού καταστήματος και του κτηρίου Διοίκησης.

Διαθέτει ιδιαίτερα αυξημένη ρευστότητα που ξεπερνά το 20% και οι προβλέψεις της για τυχόν μελλοντικές επισφάλειες είναι επαρκείς και σύμφωνα με τα οριζόμενα από την Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ οι καθυστερήσεις της δεν ξεπερνούν το μέσο όρο του συνόλου των τραπεζών.

Για το λόγο αυτό δεν συμμετείχε στα προγράμματα στήριξης του Ελληνικού Τραπεζικού Συστήματος, επειδή διαθέτει επαρκέστατα καλύμματα και αποφεύγοντας ταυτόχρονα την επένδυση σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου και κατά συνέπεια δεν υπέστη καμιά κεφαλαιακή ζημία από το PSI.

Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που γίνεται το διάστημα αυτό ανοίγει ακόμη περισσότερο την Συνεταιριστική Τράπεζα στην τοπική κοινωνία, στην οποία στηρίζεται και στηρίζει.

Και την πορεία αυτή δεν πρέπει να την ανακόψει ο πανικός και οι μισές αλήθειες.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ