Κανένα περιθώριο για λιτανείες

ekklisia_ekso1

Δεν αφήνει περιθώρια για λιτανείες το Δεκαπενταύγουστο η Κυβέρνηση και δια του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας έστειλε και πάλι μήνυμα.

«Νομίζω ότι η ΚΥΑ που βγήκε είναι ξεκάθαρη, δεν επιτρέπεται η οποιαδήποτε με πομπή διαδικασία λατρευτική για οποιοδήποτε δόγμα θρησκευτικό» δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι η μέχρι τώρα συνεργασία με την Εκκλησία της Ελλάδος είναι εξαιρετική.

«Όλοι θα βρεθούμε στις εκκλησιές μας, θα αποδώσουμε την τιμή των ημερών στην Παναγιά μας, απλά αυτό θα γίνει με όρους ξεκάθαρης δημόσιας υγείας και ξεκάθαρων υγιειονομικών όρων» – πρόσθεσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Στην συνέχεια ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας συμπλήρωσε: «Νομίζω ότι η μέχρι τώρα συνεργασία μας με την Εκκλησία της Ελλάδος είναι εξαιρετική, οι πρωτοβουλίες της Εκκλησίας της Ελλάδος έρχονται να αποδείξουν τον μοναδικό τρόπο που αντιμετωπίζει, με υπευθυνότητα, με συνέπεια, με εξαιρετική σοβαρότητα, τα δεδομένα αυτά και είναι πολύ σημαντικό ότι σε όλες τις εκκλησίες μέχρι σήμερα η εικόνα που έχουμε είναι ότι τηρούνται όλα τα μέτρα που χρειάζονται».

Ερωτηθείς για την Λιτανεία του Δεκαπευνταύγουστου στην Τήνο ο κ. Χαρδαλιάς απάντησε: «Νομίζω ότι ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του σε σχέση με τις Λιτανείες σε όλη την Ελλάδα, όχι μόνο στην Τήνο ενόψει της μεγάλης μας εορτής».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ