Κανάλι: Αλωνίζουν οι διαρρήκτες

speira astynomiaΟι κάτοικοι μιλούν για μπαράζ διαρρήξεων στην περιοχή τους και ήδη έχουν πάρει το νόμο στα χέρια τους. Από την πλευρά της η αστυνομία επιχειρεί να υποβαθμίσει την κατάσταση και επιβεβαιώνει μόνο ένα συμβάν.

Η κατάσταση στο Κανάλι της Πρέβεζας τείνει να ξεφύγει από κάθε έλεγχο με τις ομάδες περιφρούρησης που έχουν συγκροτηθεί και περιπολούν στην περιοχή να βρίσκονται στο επίκεντρο όλων των συζητήσεων.

Οι περιπολίες είχαν σταματήσει εδώ και μερικές ημέρες όταν στην διάρκεια μιας τέτοιας κάτοικοι καταδίωκαν αυτοκίνητο αγνώστων και δέχθηκαν πυροβολισμούς από αγνώστους.

Έτσι τώρα πολλοί είναι αυτοί που συνδέουν την αύξηση των διαρρήξεων με την διακοπή των περιπολιών και βάλουν εναντίον της τοπικής αστυνομίας που άσκησε ασφυκτικές πιέσεις προς την κατεύθυνση αυτή.

Μάλιστα δηλώνουν ότι τους έχουν γίνει υποδείξεις από την τοπική κοινωνία να ξαναρχίσουν την δράση τους προκειμένου να μην δημιουργηθούν άλλα προβλήματα.

Η αστυνομία από την πλευρά της επιβεβαιώνει ένα μόνο περιστατικό διάρρηξης σε κατοικία –την ώρα μάλιστα που μέσα κοιμόντουσαν τα μέλη της οικογένειας-.Οι άγνωστοι εισέβαλλαν στο σπίτι και αφαίρεσαν περίπου το ποσό των 500€ , κλέβοντας στην συνέχεια και το αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη. Η αστυνομία έχει αναλάβει την εξιχνίαση της υπόθεσης, ενώ εκείνο που επισημαίνεται είναι ότι –ενόψει και της θερινής περιόδου- το όποιο πρόβλημα υπάρχει πρέπει αφενός να μπει στην σωστή του διάσταση ,να μην διογκωθεί αλλά ούτε και να υποβαθμιστεί και βέβαια να ληφθούν τα μέτρα εκείνα ώστε να προστατευθεί από άλλα παρόμοια περιστατικά η τοπική κοινωνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ