KAMRA – Η λύση στην πρεσβυωπία πρώτα στα Γιάννινα

orash1

orash1Η λύση στο πρόβλημα της πρεσβυωπίας αποτελούσε για χρόνια μία πρόκληση για τον χειρουργό οφθαλμίατρο. Kατά τη διάρκεια των εργασιών της εαρινής συνάντησης της Οφθαλμολογικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου στις 12 Απριλίου 2014, το ΚΕΝΤΡΟ ΟΡΑΣΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ανακοίνωσε πως είναι το πρώτο – επιλεγμένο πανελλαδικά – οφθαλμολογικό κέντρο, εξοπλισμένο και πιστοποιημένο από την εταιρεία ACUFOCUS για την εφαρμογή της μεθόδου KAMRA –την πιο προηγμένη και αποτελεσματική μέθοδο, παγκοσμίως, για την αντιμετώπιση της πρεσβυωπίας σήμερα.

Η εμφάνιση της πρεσβυωπίας αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές στη ζωή ενός ανθρώπου. Καθημερινοί αυτοματισμοί όπως το διάβασμα της εφημερίδας ή η ανάγνωση ενός μηνύματος στο κινητό ή της τιμής ενός προϊόντος γίνονται δύσκολοι έως αδύνατοι. Η χρήση κοντινών γυαλιών καθίσταται αναγκαία γεγονός που δημιουργεί αίσθημα γήρανσης και απογοήτευσης, ειδικά σε όσους δεν χρειάστηκε ποτέ στο παρελθόν να φορέσουν γυαλιά.

orash2

Όχι πια. Η εταιρεία ACUFOCUS φέρνει επανάσταση στην αντιμετώπιση της πρεσβυωπίας με μία καινοτόμο αλλά και απλή λύση: το δακτύλιο KAMRA. Πρόκειται για έναν μικροσκοπικό δακτύλιο, ο οποίος τοποθετείται μέσα σε ειδικά διαμορφωμένη υποδοχή στον κερατοειδή χιτώνα του ματιού. Η υποδοχή αυτή δημιουργείται με ένα ειδικού τύπου laser – Femto laser – με μία συντομότατη και ανώδυνη διαδικασία. Η παρουσία του δακτυλίου δεν επηρεάζει καθόλου τον κερατοειδή καθώς το ελάχιστο πάχος του (1/10 του πάχους μιας σελίδας) και οι 8400 μικροοπές που φέρει επιτρέπουν στα θρεπτικά υλικά του στρώματος να διακινούνται ανεμπόδιστα.

Ο ασθενής επιστρέφει στις καθημερινές του δραστηριότητες από την επόμενη κιόλας μέρα, ενώ η βελτίωση στην κοντινή όραση είναι εμφανής από την πρώτη κιόλας μετεγχειρητική ημέρα και σταδιακά συνεχίζει να βελτιώνεται μέχρι και 3 μήνες μετά. Να σημειωθεί ότι η μέθοδος KAMRA έχει το μεγάλο πλεονέκτημα της διατήρησης σταθερού του αποτελέσματος παρά την αύξηση της πρεσβυωπίας με τα χρόνια.

Η λειτουργία του δακτυλίου KAMRA στηρίζεται στην «οπτική στενού διαφράγματος» – μπλοκάρει τις μη εστιασμένες ακτίνες του φωτός και επιτρέπει μόνο στις εστιασμένες ακτίνες να φτάσουν στον αμφιβληστροειδή χιτώνα, αυξάνοντας κατά αυτό τον τρόπο το βάθος πεδίου. Έτσι ο ασθενής απολαμβάνει βελτιωμένη όραση για όλες τις αποστάσεις (κοντινή, μακρινή και ενδιάμεση). Ακόμη πιο σημαντικό είναι όμως το γεγονός ότι η μέθοδος αυτή δεν επηρεάζει την μακρινή όραση.

orash3Η ένθεση του δακτυλίου KAMRA μπορεί να συνδυαστεί με επεμβάσεις laser μυωπίας, υπερμετρωπίας ή αστιγματισμού, ταυτόχρονα ή σε δεύτερο χρόνο. Ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε επέμβαση καταρράκτη είναι εξίσου καλοί υποψήφιοι. Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι καμία οφθαλμολογική επέμβαση ή εξέταση δεν παρεμποδίζεται από την παρουσία του δακτυλίου KAMRA, ενώ η όλη διαδικασία είναι πλήρως αναστρέψιμη εάν χρειαστεί επαναφέροντας τον οφθαλμό στην αρχική κατάσταση χωρίς συνέπειες.
Από το 2005 που ο δακτύλιος KAMRA έλαβε έγκριση, χιλιάδες ασθενείς σε όλο τον κόσμο – Αμερική Ευρώπη και Ασία – ανάμεσά τους και οφθαλμίατροι, έχουν με επιτυχία υιοθετήσει την λύση KAMRA για την αντιμετώπιση της πρεσβυωπίας αφήνοντας πίσω τους γυαλιά και φακούς επαφής.

http://www.epirusvisioncenter.gr/xeirourgiki_presviopias.php

 

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ