Καμπάνες και λουκέτα για φαινόμενα αισχροκέρδειας

papathanasis

Με ειδική διάταξη που θα προβλέπει πολύ αυστηρά πρόστιμα αλλά και “λουκέτα” σε επιχειρήσεις θα επιχειρήσει η κυβέρνηση να καταπολεμήσει τυχόν φαινόμενα αισχροκέρδειας κατά τη διάρκεια του lockdown, αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

Ο κ. Παπαθανάσης, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 έκανε γνωστό πως θα γίνονται διασταυρώσεις με τις τιμές πριν και μετά από lockdown και θα πέφτουν βαριές “καμπάνες” όπου διαπιστώνονται φαινόμενα αισχροκέρδειας ενώ προειδοποίησε τους επίδοξους παραβάτες τονίζοντας ότι θα γίνονται χιλιάδες έλεγχοι καθημερινά.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων επανέλαβε ότι τα σούπερ μάρκετ θα κλείνουν πλέον στις 20:30, ενώ ανέφερε ξανά ότι με take away θα μπορούν να εξυπηρετηθούν μετά τις 21:00 μόνο οι πολίτες που θα βρίσκονται έξω νόμιμα, στο πλαίσιο των υγειονομικών μέτρων περιορισμού της διασποράς της πανδημίας του κορονοϊού.

Τέλος, ο κ. Παπαθανάσης τόνισε ότι τα βιβλιοπωλεία και τα καταστήματα με χριστουγεννιάτικα ήδη δεν θα εξαιρεθούν από τα μέτρα του lockdown και θα παραμείνουν κλειστά, ξεκαθαρίζοντας πως οι πολίτες θα μπορούν να εξυπηρετούνται μόνο με παραγγελίες μέσω διαδικτύου ή τηλεφωνικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ