Καμία χαλάρωση… Μέχρι τις 27 Απριλίου εφαρμογή όλο το πακέτο απαγορευτικών μέτρων

Πρόωρη χαρακτήρισαν κάθε συζήτηση για χαλάρωση των μέτρων τόσο ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας όσο και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Η Ελλάδα μπορεί να έχει θέσει υπό έλεγχο την επιδημία όμως «πρόκειται για μαραθώνιο» που στην διάρκειά του απαιτεί να μείνουμε σπίτι και να περιοριστεί κάθε μετακίνηση. Έτσι μέχρι τις 27 Απριλίου είναι σε πλήρη εφαρμογή όλα τα απαγορευτικά μέτρα και «πρέπει να παραμείνουμε πιστοί σ’ αυτά καθώς τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμη», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

 «Τίποτε δεν έχει κριθεί ακόμη. Το τονίζω γιατί ακούγονται σενάρια αποκλιμάκωσης των μέτρων. Μέχρι τις 27 Απριλίου δεν θα υπάρξει καμία χαλάρωση. Στη συνέχεια υπό προϋποθέσεις θα ξεκινήσει συζήτηση για το πότε θα υπάρξει η όποια αποκλιμάκωση», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, προσθέτοντας ότι θα δούμε τι μπορεί να γίνει με τη συμβουλή των επιστημόνων. «Μην περιμένουμε ότι θα ξυπνήσουμε ένα πρωί και όλα θα είναι όπως πριν», είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε ότι το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό και χαρακτήρισε ανευθυνότητα την όποια δικαιολογία μετακίνησης για εκείνες τις ημέρες. «Οποιαδήποτε συζήτηση ή διάφορες δικαιολογίες για τη μετακίνηση εκείνες τις μέρες είναι στάση ανεύθυνη», δήλωσε. «Αντιλαμβάνομαι την πίεση και τη διάθεση του Πάσχα κάποιων να μετακινηθούν, αλλά υπάρχουν κίνδυνοι. Μπορεί να οδηγηθούμε μέρες πίσω», επισήμανε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ