Καμία συναίνεση για τον ΧΥΤΑ Βλαχέρνας

giannoylhsΟύτε συμφώνησε ούτε άφησε περιθώρια για παρερμηνείες ο Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά και πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων του ΧΥΤΑ Βλαχέρνας Στάθης Γιαννούλης όταν επέθη θέμα μεταφοράς απορριμμάτων από το Νομό Ιωαννίνων.

Σχετικό αίτημα υπέβαλλε ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές κι αφορούσε μόνο στα απορρίμματα της δικής του περιοχής.

Ο κ. Γιαννούλης, όπως έχει διατυπώσει πάμπολλες φορές δημόσια, επεσήμανε ότι η διαχείριση απορριμμάτων είναι υπόθεση της κάθε διαχειριστικής ενότητας και θα πρέπει να επιλύεται εντός αυτής.

Σημείωσε όμως ότι στο διάστημα της δοκιμαστικής λειτουργίας, κι εφόσον δεν τίθεται κανένα θέμα αμφισβήτησης του Περιφερειακού Σχεδιασμού, θα μπορούσαν να μεταφερθούν στον ΧΥΤΑ Βλαχέρνας αποκλειστικά και μόνο τα απορρίμματα του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων κι αυτό στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας στο χώρο της αυτοδιοίκησης.

Ουδέποτε όμως άφησε να εννοηθεί ότι ο ΧΥΤΑ Βλαχέρνας θα μπορούσε να δεχθεί ακόμη και για ελάχιστο χρονικό διάστημα τα απορρίμματα ολόκληρου του Νομού Ιωαννίνων.

Άλλωστε όσοι γνωρίζουν ελάχιστα πράγματα για τη διαχείριση των απορριμμάτων αλλά και τις δυνατότητες του συγκεκριμένου ΧΥΤΑ μπορούν να καταλάβουν ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατο.

Όμως διάφοροι κύκλοι επιχείρησαν να δημιουργήσουν θέμα εκ του μη όντως και να προκαλέσουν αναστάτωση εκεί όπου δεν υπάρχει κανένας λόγος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ