Καμία ενημέρωση και εντός του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου

Την πολύ σοβαρή καταγγελία ότι μετά την επιβεβαίωση δύο θετικών κρουσμάτων κορωνοιού στα Γιάννινα με το ένα να αφορά σε εργαζόμενη γιατρό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, δεν έχει υπάρξει καμία ενημέρωση και εντός του ίδιου του νοσηλευτικού ιδρύματος, κάνει το ΠΑΜΕ . «Έχουνε περάσει 3 σχεδόν μέρες μετά την ανεπίσημη επιβεβαίωση και δεν έχει υπάρξει ουσιαστική ενημέρωση των εργαζομένων, από την διοίκηση, την 6η ΥΠΕ και τον ΕΟΔΥ. Η καχυποψία και η ανησυχία συναδέλφων δικαίως είναι μεγάλη», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

 Η αναστολή της εφημερίας του Πανεπιστημιακού την Κυριακή για να απολυμανθούν οι αίθουσες του χειρουργείου, ο χώρος των ΤΕΠ, οι χειρουργικές κλινικές έχουν μεγεθύνει την αγωνία.

Είναι ενδεικτικό ότι η ανακοίνωση της αναστολής της εφημερίας έγινε από τον νέο διοικητή του Γ.Ν. Χατζηκώστα (!) χωρίς να αναφέρεται ο λόγος. Ακόμη και σε κεντρικές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ για στοιχεία με κρούσματα σε υγειονομικούς , το ΠΓΝΙ απουσιάζει.

Το ΠΑΜΕ ζητά να γίνει συστηματική ενημέρωση όλου του προσωπικού, συστηματικός έλεγχος όλων των επαφών και να ληφθούν ανάλογα προληπτικά μέτρα στους χώρους του νοσοκομείου.

Οι εργαζόμενοι του ΠΑΜΕ ζητούν από το προεδρείο σύγκλιση κοινής συνέλευσης του συλλόγου εργαζομένων και της ΕΙΝΗ, στον προαύλιο χώρο με όλα τα μέτρα προφύλαξης ώστε να γίνει συζήτηση και να απαιτηθούν τα αναγκαία μέτρα για τους ίδιους και τους ασθενείς.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ