Καμία χαλάρωση..

giannina vradi

Τα Γιάννινα τον περασμένο Οκτώβριο ήταν η πρώτη πόλη που μπήκε στο κόκκινο της πανδημίας και μέσα σε λίγες μέρες ακολούθησε ολόκληρος ο Νομός.

Χρειάστηκαν περίπου δύο μήνες για να αποκλιμακωθεί η κατάσταση, να ισορροπήσει το σύστημα υγείας και να επανέλθουν ορισμένες και μόνο οικονομικές δραστηριότητες.

Πριν δέκα μέρες διέρρευσε στα αθηναϊκά μέσα η πληροφορία ότι η περιοχή τίθεται και πάλι σε αυστηρό καθεστώς καραντίνας. Τέτοια απόφαση δεν ελήφθη και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έσπευσαν να την συνδέσουν με τα Ελευθέρια της πόλης και την επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Φυσικά ούτε μετά από την επίσκεψη αυτή και τις εκδηλώσεις τα Γιάννινα μπήκαν στην ζώνη αυξημένη κινδύνου. Οι θεωρίες κατέρρευσαν καθώς φαίνεται ότι οι επιστημονικές επιτροπές που εισηγούνται μέτρα έχουν τα δικά τους κριτήρια, κυρίως επιδημιολογικά και δεν υπακούουν σε ευσεβείς πόθους.

Ωστόσο η κατάσταση στην περιοχή δείχνει ελεγχόμενη αλλά παραμένει δύσκολη. Και αν διδάσκει κάτι η περίπτωση της Θεσπρωτίας και της Άρτας είναι πως αρκούν λίγες στιγμές χαλαρότητας για να γκρεμιστεί ότι χτίστηκε.

Ωσότου προχωρήσει ικανοποιητικά ο εμβολιασμός ο μόνος τρόπος για να αποφευχθούν μέτρα με μεγάλο οικονομικό και κοινωνικό κόστος είναι η τήρηση των υγειονομικών κανόνων.

Μάσκα, αποστάσεις, αποφυγή κοινωνικών εκδηλώσεων, αποφυγή συνωστισμού..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ