Καμία χαλάρωση μέτρων για την Πρωτοχρονιά

stolismos dodonis

Δεν θα χαλαρώσουν τα μέτρα εν όψει της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε την Δευτέρα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

«Άμυνα με τα μέτρα και επίθεση με το εμβόλιο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Πέτσας τόνισε πως η προσπάθεια αναχαίτισης του κορωνοϊού πρέπει να συνεχιστεί με αμείωτη ένταση συμπληρώνοντας πως η πληρότητα στις κλίνες ΜΕΘ βαίνει μειούμενη αλλά χρειάζεται επαγρύπνηση. Συγκεκριμένα, στο 63% ανέρχεται η πληρότητα στη χώρα, 91% στη Θεσσαλονίκη.

 «Από χθες αναπτύσσουμε πλέον δύο παράλληλες προσπάθειες. Άμυνα, με όσα μέτρα απαιτούνται για την ανάσχεση της πανδημίας, Και αντεπίθεση, με την επιχείρηση “Ελευθερία” για τον εμβολιασμό, που θα απελευθερώσει την κοινωνία και την οικονομία από την καθήλωση που επέβαλε η παγκόσμια μάστιγα του κορονοϊού.

Σε ό,τι αφορά την άμυνα, ξέρουμε όλοι τη σημασία της για την προστασία της ζωής μας και της ζωής αυτών που αγαπάμε. Ξέρουμε πια πως η επιδείνωση μπορεί να επέλθει πολύ εύκολα σε μικρό χρονικό διάστημα, ενώ η πτωτική πορεία έχει πολύ μικρότερο ρυθμό. Και αυτό επιβάλλει να συνεχίσουμε με ακόμη μεγαλύτερη προσοχή – τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων – να τηρούμε σχολαστικά τα μέτρα που ισχύουν. Η διατήρηση του δείκτη μετάδοσης (Rt) του ιού, χαμηλότερα μεν αλλά κοντά στη μονάδα, δεν επιτρέπει εφησυχασμό. Οι κατειλημμένες κλίνες Μ.Ε.Θ. βαίνουν μεν μειούμενες, ωστόσο η κατάσταση εξακολουθεί να απαιτεί αυξημένη επαγρύπνηση. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, της 27ης Δεκεμβρίου, το ποσοστό κάλυψης ανέρχεται σε 68% στην Επικράτεια, 63% στην Αττική και 91% στη Θεσσαλονίκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ