Καμία απόπειρα αρπαγής παιδιού

Σε έναν αγώνα δρόμου επιδόθηκε η Αστυνομία με αφορμή ανάρτηση μητέρας στο Facebook με πρωταγωνιστές το παιδί της και ένα λευκό βαν!!!

Σύμφωνα με όσα έγραψε η μητέρα, ένα άσπρο βαν, πλησίασε την κόρη της, της μίλησε σε μία γλώσσα που δεν ήταν αντιληπτή από το παιδί, την έπιασε από τα μαλλιά, η μικρή ούρλιαξε και έπεσε κάτω με το ποδήλατο της… Επίσης οι πινακίδες ήταν καλυμμένες με ύφασμα.

Η ανάρτηση κοινοποιήθηκε από εκατοντάδες χρήστες με αποτέλεσμα το θέμα να πάρει μεγάλη δημοσιότητα.

Η αστυνομία από νωρίς το πρωί άρχισε να ερευνά την υπόθεση. Κάλεσε την μητέρα για κατάθεση ενώ πραγματοποίησε και αυτοψία στο χώρο.

Από όλα τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει το βέβαιο είναι ότι δεν υπήρξε καμία απόπειρα αρπαγής παιδιού.

Το κοριτσάκι κινούνταν με το ποδήλατό της και συναντήθηκε με ένα άσπρο αυτοκίνητο, κλειστού τύπου, σε διασταύρωση κοντά στο σχολείο των Καρδαμιτσίων.

Εκεί ο οδηγός σταμάτησε, της μίλησε αυστηρά ανοίγοντας το παράθυρο του αυτοκινήτου και στη συνέχεια απομακρύνθηκε.

Στο σημείο βρισκόταν κι άλλα παιδιά αλλά δεν υπάρχει καμία μαρτυρία ενήλικα για το συμβάν.

Από την εικόνα που έχει η αστυνομία, άνδρες της οποίας μίλησαν με την μητέρα, το παιδί καθώς και με άλλα παιδιά, δεν προκύπτει καμία ένδειξη για απόπειρα αρπαγής, όπως πολλοί ερμήνευσαν. Αυτό διευκρίνισε στην αστυνομία και η ίδια η μητέρα σημειώνοντας πως δεν ανέφερε ούτε στην ανάρτησή της κάτι σχετικό με αρπαγή.

Στο συμπέρασμα αυτό συντέλεσε πιθανόν το «άσπρο βαν», για το οποίο επί σειρά ετών έχουν ακουστεί ουκ ολίγα. Μάλιστα ανά διαστήματα εμφανίζεται σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας χωρίς όμως ποτέ να έχει εντοπιστεί από την αστυνομία ή να έχει επιβεβαιωθεί αρπαγή παιδιού.

Φυσικά οι γονείς οφείλουν να είναι προσεκτικοί με τα παιδιά τους… Ειδικά όταν παίζουν σε αυλές ή στο δρόμο ή κινούνται με τα ποδήλατα οι κίνδυνοι είναι υπαρκτοί και δεν προέρχονται συνήθως από κάποιο άγνωστο, λευκό βαν…

Για οτιδήποτε ύποπτο συμβαίνει φυσικά η πλέον αρμόδια είναι η αστυνομία, η οποία και την ευαισθησία έχει και το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό και τα μέσα για να χειριστεί τέτοιες υποθέσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ