Καλοκαιρινός καιρός με αφρικανική σκόνη από την Τρίτη

skoni ioannina1

Σχεδόν καλοκαιρινός γίνεται ο καιρός με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας η οποία θα συνεχιστεί στην διάρκεια της εβδομάδας.

Μαζί με την ζέστη όμως έρχεται κι ένα ακόμη κύμα αφρικανικής σκόνης. Αποτέλεσμα θα είναι η θολή ατμόσφαιρα ενώ όπως εκδηλωθούν βροχές θα είναι οι γνωστές λασποβροχές.

Ο καιρός τη Δευτέρα

Αρχικά στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή καταιγίδες και βελτίωση από το απόγευμα. Τα φαινόμενα από τις μεσημβρινές ώρες θα επεκταθούν στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τα ορεινά της Πελοποννήσου και της Θράκης και πιθανόν της ανατολικής Στερεάς με βελτίωση από τις απογευματινές ώρες.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές κατά τόπους. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στην υπόλοιπη χώρα από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 23 με 25 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 27 με 28 και τοπικά τους 29 βαθμούς και στο Αιγαίο τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τρίτη

Στο Ιόνιο, τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες από τις μεσημβρινές ώρες και βελτίωση από αργά το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές κατά τόπους.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν την μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα νότια και θα κυμανθεί σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Ο καιρός την Τετάρτη

Αραιές νεφώσεις κατά τόπους και κατά περιόδους πιο πυκνές. Τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν την μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ. Στα δυτικά σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς έως 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός την Πέμπτη

Αραιές νεφώσεις κατά τόπους και κατά περιόδους πιο πυκνές. Τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες θα σημειωθούν στα βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν την μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Στα δυτικά οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.