Καλογιάννης- Ντακαλέτσης τα είπαν και για τον ΦΟΔΣΑ

kalogiannis nt

Το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων ήταν ένα από αυτά που συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε ο βουλευτής Ιωαννίνων Σταύρος Καλογιάννης με τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Χρήστο Ντακαλέτση.

Το ζήτημα, ειδικά μετά την απόφαση να προχωρήσει σε διαγωνισμό για την ανάθεση της λειτουργίας των Σταθμών Μεταφόρτωσης έχει εξελιχθεί σε μείζον για την Ήπειρο.

Οι συναντήσεις και οι συζητήσεις φαίνεται ότι είναι συνεχείς, χωρίς μέχρι τώρα να έχουν ξεδιαλύνει το τοπίο..

Λεπτομέρειες για όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση Καλογιάννη- Ντακαλέτση δεν έγιναν γνωστές. Από την πλευρά της ΠΕΔ δεν υπήρξε καμία σχετική ανακοίνωση.

Ο Σταύρος Καλογιάννης από την πλευρά του κάνει μία γενικόλογη δήλωση, χωρίς να θίγεται το πιο σοβαρό ζήτημα, που είναι το κόστος των έργων διαχείρισης, το οποίο καλούνται να πληρώσουν οι κάτοικοι της Ηπείρου.

Στη δήλωσή του ο κ. Καλογιάννης αναφέρει: «Για τη διαχείριση των απορριμμάτων επισημαίνω ότι σε επίπεδο Περιφέρειας έχουν γίνει εδώ και χρόνια όλες οι απαιτούμενες ενέργειες και υπάρχει σήμερα ένας ολοκληρωμένος Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Απορριμμάτων με προτεινόμενη ενιαία τιμολογιακή πολιτική, που έχει υιοθετηθεί από τον Περιφερειακό ΦοΔΣΑ. Το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τη διαχείριση των απορριμμάτων και τους Φορείς πρέπει να είναι σταθερό, απαιτείται δε να ολοκληρωθούν και τεθούν σε λειτουργία όλα τα σχετικά έργα στην Περιφέρειά μας, προς όφελος των συμπολιτών και του περιβάλλοντος».

Κατά τα λοιπά στη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα που σχετίζονται με την ανάγκη απλοποίησης της νομοθεσίας περί δημοσίων συμβάσεων και για την ανάδειξη της κοιλάδας του Λούρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ