Καλογιάννης: Επισκέψεις και συναντήσεις σε χωριά

kalogiannis stauros

Συνεχείς επαφές με συμπολίτες είχε ο Σταύρος Καλογιάννης τις προηγούμενες ημέρες. Συγκεκριμένα επισκέφθηκε Διαμερίσματα των Δήμων Ζίτσας και Δωδώνης και ειδικότερα:

Επισκέφθηκε το Κάτω Ζάλογγο, τη Βροσίνα και τον Βουτσαρά όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους Προέδρους των Κοινοτήτων και κατοίκους θέματα τα προβλήματα που δημιουργούνται από το υψηλό κόστος της ενέργειας, αλλά και θέματα της περιοχής, όπως η πορεία αποκατάστασης των εργασιών στην Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας.

Επισκέφθηκε επίσης το Τέροβο και τη Σκλίβανη, ενώ το προηγούμενο Σάββατο παραβρέθηκε στην εκδήλωση στη μνήμη του Μάρκου Μπότσαρη,στη γενέτειρά του, το Παλαιοχώρι Μπότσαρη, που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Δωδώνης, το ίδρυμα Δημητρίου και Αίγλης Μπότσαρη και ο Σύλλογος «Οι Φίλοι του Σουλίου».

Συναντήθηκε με Προέδρους Κοινοτήτων στο Αλεποχώρι και την Τύρια, πολλούς επισκέπτες της περιοχές αλλά και αγρότες, με τους οποίους συζήτησε τα θέματα που τους απασχολούν, ιδίως τα έργα υποδομής και τα σοβαρά προβλήματα που συνεχίζουν να δημιουργούν οι υψηλές τιμές των καυσίμων και των ζωοτροφών. Ο Στ. Καλογιάννης τους ενημέρωσε ότι η Κυβέρνηση έχει σταθεί αρωγός: για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας με παρεμβάσεις που ξεπερνούν τα 600 εκατ. €, για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης με παρεμβάσεις που άγγιξαν το ύψος των 370 εκατ. € για την κάλυψη των ζημιών, ενώ για πρώτη φορά μετά την κατάργησή του το 2016, ενεργοποιείται το μέτρο της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, που για το 2022 έχει προϋπολογιστεί στα 60 εκατ. €. Η επιστροφή για το πρώτο εξάμηνο 2022 θα καταβληθεί τις επόμενες ημέρες.

Επίσης, θα ενισχυθούν οι κτηνοτρόφοι με πάνω από 50 εκατ. για τις ζωοτροφές, με βάση το 2% του τζίρου ολόκληρης της χρονιάς 2021, επεκτείνοντας μάλιστα την εφαρμογή του Μέτρου και στους επαγγελματίες αγρότες που εγγράφηκαν στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων έως τις 30 Ιουνίου 2022 και όχι τις 31 Δεκεμβρίου 2021, όπως ίσχυε αρχικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ