Καλογιάννης: Ενστάσεις για Ρυθμιστικό και Φορείς Διαχείρισης

kalogiannisΕνστάσεις τόσο για την κατάργηση του Ρυθμιστικού Σχεδίου του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων όσο και για τον τρόπο συγχώνευσης των φορέων διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών διατυπώνει ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών και βουλευτής Ιωαννίνων Σταύρος Καλογιάννης.

Ο κ. Καλογιάννης, κατά τη διάρκεια δηλώσεων που έκανε, διαφοροποιήθηκε πλήρως από την πρόθεση του Υπουργείου Περιβάλλοντος να προχωρήσει στην κατάργηση του Ρυθμιστικού Ιωαννίνων. Μάλιστα θύμισε ότι με πρόσφατη επιστολή του είχε ζητήσει την επίσπευση των διαδικασιών για την υπογραφή του Σχεδίου.

«Θεωρώ ότι οφείλει το Υπουργείο να προχωρήσει τάχιστα το Ρυθμιστικό των Ιωαννίνων. Εκτίμησή μου είναι πως τα σχέδια που είναι ώριμα, όπως των Ιωαννίνων πρέπει να προχωρήσουν και να ολοκληρωθούν» τόνισε ο κ. Καλογιάννης.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός διατύπωσε και τη διαφωνία του ως προς τον σχεδιασμό για τη συγχώνευση των φορέων διαχείρισης που έχει κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Σημείωσε πως οι συνθήκες ήταν ώριμες να προχωρήσει η ενοποίηση των Φορέων σε έναν ανά Περιφέρεια με παραρτήματα σε όλες τις προστατευόμενες περιοχές.

«Πιστεύω ότι για την Ήπειρο, που έχει μεγάλες εκτάσεις προστατευόμενες, αυτό θα ήταν το καλύτερο σχέδιο. Ένας Φορέας με έδρα τα Ιωάννινα και με παραρτήματα σε όλες τις άλλες περιοχές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καλογιάννης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ