Καλογιάννης: Χαρούμενος για την παραχώρηση της Εγνατίας

kalogiannis st

Χαρούμενος για την παραχώρηση της Εγνατίας δηλώνει ο βουλευτής Ιωαννίνων Σταύρος Καλογιάννης ο οποίος συγχαίρει την πολιτική ηγεσία των Υπουργείων Οικονομικών και Υποδομών.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις της τελευταίας δεκαετίας που αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην οικονομία.

Στη δήλωσή του αναλυτικά αναφέρει:

Η παραχώρηση, από το ΤΑΪΠΕΔ, της Εγνατίας Οδού και τριών καθέτων αξόνων της για διάστημα 35 ετών, έναντι εφ’ άπαξ ποσού 1,5 δις ευρώ και με συνολικό όφελος για το Ελληνικό Δημόσιο μεγαλύτερο από 2,7 δις ευρώ (αν συνυπολογιστούν τα αναμενόμενα έσοδα από τη Σύμβαση παραχώρησης (διόδια, κλπ) και οι υποχρεωτικές επενδύσεις του αναδόχου), αποτελεί μία πολύ σημαντική εξέλιξη για τα έργα υποδομής της χώρας μας και για την εθνική οικονομία.

Έχοντας χειριστεί το θέμα, ως αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών, είμαι χαρούμενος για την επιτυχή κατάληξη του διαγωνισμού παραχώρησης του αυτοκινητοδρόμου. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις της τελευταίας δεκαετίας και αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης για την οικονομία μας, σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο σε διεθνές επίπεδο.

Αξίζουν συγχαρητήρια στην πολιτική ηγεσία των Υπουργείων Οικονομικών και Υποδομών. Η ανάδοχος Κοινοπραξία πρέπει να εργαστεί με συνέπεια για την ομαλή λειτουργία, συντήρηση και, κυρίως, αναβάθμιση του αυτοκινητοδρόμου, ώστε να προσφέρονται υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε κάθε χρήστη του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ