Καλογιάννης: «Αυτοσχεδιασμοί..», Καχριμάνης: «Ουδέν σχόλιο»

katsika ergasies

Ως ολομέτωπη επίθεση, κυρίως προς την Περιφέρεια Ηπείρου ερμηνεύεται, η εκτενής ανακοίνωση και κυρίως η δήλωση που τη συνοδεύει, από τον πρώην Υπουργό και βουλευτή Ιωαννίνων Σταύρο Καλογιάννη.

Ο κ. Καλογιάννης αποδίδει αυτοσχεδιασμούς στην Αυτοδιοίκηση, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία, στην χωροθέτηση του γηπέδου ξιφασκίας δίπλα στη λίμνη.

Ο βουλευτής Ιωαννίνων μιλά για μία ακόμη φορά για καθυστερήσεις στο Ρυθμιστικό των Ιωαννίνων, στο Προεδρικό Διάταγμα Λίμνης και στα Πολεοδομικά Θέματα. Αξιοσημείωτο είναι ότι τα συγκεκριμένα θέματα τα χειρίζεται αποκλειστικά το κεντρικό κράτος και κυρίως το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Εκεί «συναντούμε» τον άλλο βουλευτή Ιωαννίνων Γιώργο Αμυρά, στη θέση του Υφυπουργού, ο οποίος κρατά εξαιρετικά χαμηλούς τόνους αν και μπορεί να θεωρηθεί ότι δέχεται –κι όχι για πρώτη φορά- τα βέλη του συναδέλφου του.

Το περίφημο Ρυθμιστικό των Ιωαννίνων είναι θέμα που ξεκίνησε το 2006-2007 με αρμόδιο τον Σταύρο Καλογιάννη, το οποίο δεν θεσμοθετήθηκε ποτέ, ούτε κατά την διάρκεια της συγκυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου με τον ίδιο και πάλι στο Υπουργικό σχήμα, ενώ δεν φαίνεται ότι είναι στις κυβερνητικές προθέσεις η ολοκλήρωσή του.

Όσον αφορά το Προεδρικό Διάταγμα Λίμνης, πρόκειται επίσης για θέμα που το χειρίζεται το Υπουργείο, το οποίο θα πρέπει επιτέλους να το ολοκληρώσει.

Από κει και πέρα οι αναφορές του Σταύρου Καλογιάννη τόσο στο κλειστό της ξιφασκίας όσο και στην Τεχνόπολη που σε γενικές γραμμές ταυτίζεται με το Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας που σχεδιάζει η Περιφέρεια, έχουν την ίδια ως βασικό αποδέκτη. Δεν είναι πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, όμως είναι από τις λίγες φορές που γίνεται τόσο εμφανές και ξεκάθαρο.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης μέχρι στιγμής δεν έχει προχωρήσει σε καμία επίσημη απάντηση ενώ όταν ρωτήθηκε από το Epiruspost περιορίστηκε σε μία και μόνο φράση. «Ο καθένας έχει την γνώμη του, δεν θέλω να σχολιάσω παραπάνω».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ