Καλογιάννης… Απαίτησε συγνώμη από τον Περιφερειάρχη.. Τι είπε για την τροπολογία και το… πραξικόπημα

ipourgoi skoupidia

Δημόσια συγνώμη απαίτησε από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνης ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλογιάννης ο οποίος τοποθετήθηκε για το τυπικό αλλά και το ουσιαστικό μέρος της τροπολογίας που ψηφίστηκε κι αφορά στην μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων για την διαχείριση των απορριμμάτων από την Περιφέρεια στον ΦΟΔΣΑ.

Η τροπολογία που περιλαμβάνει συνολικά εννέα άρθρα – ένα εκ των οποίων αφορά στην περίπτωση της Ηπείρου- κατατέθηκε και ψηφίστηκε την προηγούμενη βδομάδα.

Ο Περιφερειάρχης στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής –όπως προέκυψε από ανακοίνωση της Λαικής Συσπείρωσης- ισχυρίστηκε ότι ο βουλευτής Ιωαννίνων Σταύρος Καλογιάννης γνώριζε για την κατάθεση αλλά δεν τον ενημέρωσε.

Καχριμάνης και Καλογιάννης συναντήθηκαν την Κυριακή στο Γρεβενίτι όπου συζήτησαν το θέμα αλλά αυτό φαίνεται ότι δεν λύθηκε.

Ο Σταύρος Καλογιάννης στην προγραμματισμένη για την κοινοβουλευτική δραστηριότητα συνέντευξη ρωτήθηκε σχετικά και απαίτησε από τον Περιφερειάρχη να του ζητήσει δημόσια συγνώμη συμπληρώνοντας ότι ο κ. Καχριμάνης έκανε μεγάλο λάθος.

Επί της ουσίας τώρα ο κ. Καλογιάννης τόνισε ότι η τροπολογία με τα εννέα άρθρα, αποτελεί ένα μικρό νομοσχέδιο και ως τέτοιο πέρασε από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και στη συνέχεια συντάχθηκε ειδική έκθεση όπως συμβαίνει με όλα τα νομοσχέδιο.

«Υπογράφεται από 12 κορυφαίους Υπουργούς και Υφυπουργούς της Κυβέρνησης. Δεν μπορώ να δεχθώ ότι και οι 12 υπέγραψαν χωρίς να γνωρίζουν. Στην ουσία η τροπολογία αυτή έρχεται να συμπληρώσει προηγούμενο νόμο και να ξεκαθαρίσει  διαδικαστικά θέματα» ανέφερε ο κ. Καλογιάννης ενώ σχολίασε και την δήλωση του Περιφερειάρχη περί πραξικοπήματος.

«Πρόκειται για ένα μικρό νομοσχέδιο που υπογράφεται από 12 πρωτοκλασάτους υπουργούς της κυβέρνησης. Πως είναι δυνατό να μιλάμε για πραξικόπημα.. Πραξικόπημα από ποιόν και σε βάρος τίνος;  Συνέπραξαν 12 υπουργοί εναντίον ποιού;» ανέφερε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ