Καλογιάννης: Ανάγκη ενίσχυσης του ΕΚΑΒ στα Γιάννινα

ekav kalogiannis

Ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συνάντηση με τον Διευθυντή του ΕΚΑΒ Ιωαννίνων κ. Μ. Τσοβίλη και με τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ είχε ο Σταύρος Καλογιάννης.

Βασικό αντικείμενο συζήτησης ήταν η ανάγκη ενίσχυσης του ΕΚΑΒ σε ασθενοφόρα οχήματα και σε ανθρώπινο δυναμικό. Ειδικότερα, ο κ. Τσοβίλης και τα μέλη του Σωματείου ενημέρωσαν τον Σταύρο Καλογιάννη για τις ελλείψεις που αντιμετωπίζουν σε οχήματα, καθώς η τελευταία προμήθεια έγινε πριν από 7 χρόνια περίπου.

Επιπλέον, η υποστελέχωση σε προσωπικό αποτελεί σοβαρό πρόβλημα για την εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου, καθώς οι εργαζόμενοι επωμίζονται και το βάρος των πολλών δευτερογενών διακομιδών από τα δύο Νοσοκομεία.

Επίσης, συζητήθηκε το πάγιο αίτημα των εργαζομένων για την ένταξη του κλάδου τους στην κατηγορία βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, εδικά μετά την πανδημία του κορωνοϊού.

Ο Σταύρος Καλογιάννης, από τη μεριά του, συνεχάρη τους εργαζομένους του ΕΚΑΒ Ιωαννίνων για την πολύ μεγάλη προσφορά τους καθ’ όλη την περίοδο της πανδημίας, καθώς και για την επίδοση σε χρόνους ανταπόκρισης που σημειώνουν, από τους μικρότερους πανελλαδικά. Επεσήμανε δε, τον σημαντικό ρόλο του επικουρικού προσωπικού στην λειτουργία του ΕΚΑΒ.

Σχετικά με τα θέματα που συζητήθηκαν, δεσμεύτηκε πως θα τα συζητήσει τόσο με τη Διοίκηση του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας σε κεντρικό επίπεδο, όσο και με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ