Κάλλιο αργά.. Δημοπρατήθηκε το αποχετευτικό!

Πανηγυρικούς τόνους δίνει η δημοτική αρχή στη δημοπράτηση ενός έργου που, από το μόνο που χαρακτηρίζεται, είναι οι καθυστερήσεις!

Πρόκειται άλλωστε για τμήμα της μεγάλης παρέμβασης της ΔΕΥΑΙ, που περιλαμβάνει την επέκταση του βιολογικού και αποχετευτικά δίκτυα, το οποίο είχε εγκριθεί στη δημοτική περίοδο Φίλιου.

Οι καθυστερήσεις όμως μετά το 2014 το οδήγησαν σε περιπέτειες και διασώθηκε κυρίως από την πολιτική βούληση των αρμόδιων υπουργών!

Με τεράστια χρονική καθυστέρηση, στην οποία δεν γίνεται καμία αναφορά, η διοίκηση της ΔΕΥΑΙ, ενέκρινε το πρακτικό της Επιτροπής Διαγωνισμού για το έργο με τίτλο «Κατασκευή Δικτύων Αποχέτευσης Ακαθάρτων ΔΕ Ιωαννίνων», που αποτελεί μέρος του συνολικού έργου της ΔΕΥΑΙ, στο οποίο εντάσσεται μεταξύ άλλων και η αναβάθμιση του παλαιού βιολογικού καθαρισμού.

Υπενθυμίζεται ότι το συνολικό έργο της ΔΕΥΑΙ περιλαμβάνει:

i) την επέκταση του βιολογικού καθαρισμού κατασκευάζοντας μια νέα μονάδα  προεπεξεργασίας, νέα μονάδα πρωτοβάθμιας καθίζησης, νέα μονάδα βιολογικής βαθμίδας, (σύγχρονης τεχνολογίας – μεμβράνες MRB), επέκταση των έργων τελικής επεξεργασίας και διάθεσης , (μεταερισμός , UV, αποχλωρίωση κλπ.) καθώς και έργων επεξεργασίας της ιλύος (νέα μονάδα μηχανικής αφυδάτωσης)

ii) την αναβάθμιση της λειτουργίας της υφιστάμενης μονάδας βιολογικού καθαρισμού 

iii) την κατασκευή νέων δικτύων αποχέτευσης στα Καρδαμίτσια, Εξοχή (Νέα Ζωή), Σεισμόπληκτα, Κάτω Νεοχωρόπουλο, Τσιφλικόπουλο, Δροσιά – Πεντέλη, Άμμος Μαρμάρων. 

Για τη μεταφορά των λυμάτων προβλέπονται 6 αντλιοστάσια ακαθάρτων.

Το συνολικό μήκος των εσωτερικών δικτύων και των βαρυτικών αγωγών μεταφοράς είναι 55,5 Km και των καταθλιπτικών αγωγών 6,57 Km. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ