«Καλιφόρνια Ντρίμιν», πρεμιέρα την Τρίτη στα Γιάννινα

kalifornia

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων, διανύοντας ένα εξαιρετικά δύσκολο καλοκαίρι με την πανδημία να έχει αφήσει τα δικά της «σημάδια» και στον χώρο του πολιτισμού, ξεκινά ένα νέο «ταξίδι» ανά την Ελλάδα, με στόχο να παρουσιάσει στο κοινό μια εξαιρετική κωμωδία.

Ο λόγος για το βραβευμένο έργο του Βασίλη Κατσικονούρη «Καλιφόρνια Ντρίμιν», σε σκηνοθεσία των Λευτέρη Πλασκοβίτη και Χρήστο Χρήστου, μια παράσταση που θα περιοδεύσει σε χωριά και πόλεις της Ηπείρου και της Ελλάδας, πάντα με την τήρηση όλων των μέτρων υγιεινής για το κοινό και τους συντελεστές της.

Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, όλα αυτά τα χρόνια, είναι συνδεδεμένο με την περιφέρειά του και με γνώμονα την την αποκέντρωση του πολιτισμού, το Διοικητικό του Συμβούλιο αποφάσισε φέτος να παρουσιάσει ένα έργο που θα αφήσει το δικό του καλλιτεχνικό στίγμα.

Για την παράσταση που ανεβάζει φέτος το καλοκαίρι το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, μίλησαν σε συνέντευξη τύπου που έγινε το πρωί της Τετάρτης στον αύλειο χώρο του Αρχοντικού «Πυρσινέλλα», η πρόεδρος του Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ, Χριστίνα Κωτσαντή, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Παιδείας, Οδυσσέας Πότσης, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου, Χρήστος Ντακαλέτσης, ο σκηνοθέτης της παράστασης, Λευτέρης Πλασκοβίτης και οι τέσσερις ηθοποιοί του έργου.

Η κα. Κωτσαντή, στη δήλωσή της έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη συνεργασία ανάμεσα σε ΔΗΠΕΘΕ, Περιφέρεια και ΠΕΔ Ηπείρου, ενώ για ένωση δυνάμεων όλων των φορέων της περιοχής, προς όφελος του πολιτισμού και για μια συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ που θα συνεχιστεί και με άλλες, συγκεκριμένες δράσεις, έκαναν λόγο ο αντιπεριφερειάρχης Οδυσσέας Πότσης και ο πρόεδρος της ΠΕΔ Χρήστος Ντακαλέτσης.

Για το έργο, η πρεμιέρα του οποίου θα γίνει στα Ιωάννινα, στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ, την Τρίτη 21 Ιουλίου (ώρα έναρξης 9.30 μ.μ.), μίλησαν ο σκηνοθέτης Λευτέρης Πλασκοβίτης και οι ηθοποιοί, Χρήστος Χρήστου, Μιχάλης Παπαδημητρίου, Αναστασία Τζελέπη και Δανάη Σταματοπούλου.

Το έργο

Στη σημερινή καταναλωτική κοινωνία, που όλαθεωρούνται«καθοδηγούμενα» και «προκατασκευασμένα», τέσσερα νέα παιδιά (δύο αγόρια και δύο κορίτσια) κωμικά, αφασικά, απελπισμένα, χαμένα κάπου σε μια μετεφηβική ηλικία,ψάχνουν τρόπο να ξεφύγουν απότη σκληρή πραγματικότητα και να βρουν την δική τους «Ιθάκη»! Με αφορμή ένα έγγραφο της στρατολογίας που καλεί τα δύο αγόρια να παρουσιαστούν στο στρατό, αποφασίζουν να φύγουν εκτός Ελλάδος γιανα βιώσουν το δικό τους όνειρο ή …μια ακόμα αυταπάτη;

Το ταξίδι είναι δύσκολο και η μόνη βοήθειά τους είναι οι εαυτοί τους. Έτσι ο ένας συλλαμβάνει το σχέδιο «απόδρασης» και παρασύρει τους άλλους τρείς της παρέας σε τραγελαφικές περιπέτειες, όπου το κωμικό εναλλάσσεται με το τραγικό, δοκιμάζεται η φιλία τους, οι ερωτικές σχέσεις τους και στο τέλος ….

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Λευτέρης Πλασκοβίτης – Χρήστος Χρήστου / Σκηνικά: Αντώνης Χαλκιάς / Κοστούμια: Ειρήνη Γεωργακίλα/ Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαρία Κεβρεκίδου / Δ/νση- Οργάνωση παραγωγής: Λευτέρης Πλασκοβίτης.

Παίζουν (αλφαβητικά): Παπαδημητρίου Μιχάλης (Άρης)/ Σταματοπούλου Δανάη (Κική)/ Τζελέπη Αναστασία (Γιούλη) / Χρήστου Χρήστος (Ντίνος).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Προπώληση εισιτηρίων: Ticketsioannina, Βιβλιοπωλείο «Αναγνώστης», Viva.gr

Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ (κανονικό), 7 ευρώ (μαθητές, φοιτητές, στρατευμένοι, πολύτεκνοι και άτομα άνω των 65 ετών), 3 ευρώ (Κάτοχοι κάρτας ανεργίας και ΑμεΑ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ