Καλές οι προθέσεις αλλά δεν αρκούν

NOSOKOMEIO_PREBEZASΚαλές είναι οι προθέσεις της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας για την στήριξη του Νοσοκομείου, καλές και οι προθέσεις της για την ίδρυση νέου νοσηλευτικού ιδρύματος, αλλά τα προβλήματα δεν λύνονται με προθέσεις.

Η κατάσταση στο νοσοκομείο είναι τραγική, οι ελλείψεις τεράστιες και ο στόχος για την αξιοποίηση κοινοτικών προγραμμάτων μοιάζει μακρινός.

Όσο για την ίδρυση νέου νοσοκομείου το ενδεχόμενο αυτό έχει απομακρυνθεί για την Πρέβεζα και καλό θα είναι οι τοπικές αρχές αντί να εμμένουν σε κάτι τέτοιο να διεκδικήσουν την αναβάθμιση και τη στελέχωση του υπάρχοντος νοσηλευτικού ιδρύματος.

Τα θέματα αυτά συζητήθηκαν κατά την συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας Στράτου Ιωάννου με την διοίκηση του Νοσοκομείου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας τόνισε ότι πάγια θέση είναι η ίδρυση νέου νοσοκομείου στην Πρέβεζα. Ωστόσο, η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας κάνει προσπάθειες για να ενισχύσει την υπάρχουσα υποδομή του νοσοκομείου και τον ιατρικό εξοπλισμό, παρά το ότι δεν ανήκει στην αρμοδιότητα και στον τομέα ευθύνης της. Ο κ. Ιωάννου δήλωσε ότι η τεχνογνωσία της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας στην άντληση χρηματοδοτήσεων από ευρωπαϊκά προγράμματα και το ΕΣΠΑ είναι στη διάθεση της Διοίκησης του Νοσοκομείου, και θα υπάρξει στενή συνεργασία για την εξασφάλιση για το νοσοκομείο της Πρέβεζας των αναγκαίων χρηματοδοτήσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ