Καλαντζής: Ζητά μέτρα για το Κέντρο Προσφύγων

Την ανησυχία των κατοίκων της περιοχής αλλά και των μεταναστών που φιλοξενούνται στη δομή της Φιλιππιάδας μεταφέρει με επιστολή του ο Δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής. Αποδέκτες της επιστολής είναι οι Υπουργοί Μετανάστευσης, Υγείας και Πολιτικής Προστασίας.

Ο Δήμαρχος υποστηρίζει ότι είναι απαραίτητη η λήψη επιπρόσθετων μέτρων στο Κέντρο Φιλοξενίας όπως η παροχή ιατροφαρμακευτικής φροντίδας εντός της δομής.

Έτσι δεν θα γίνονται μετακινήσεις προς το Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας αλλά και το Νοσοκομείο Άρτας.

Προτείνει επίσης στο Κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών για όσο διάστημα απαιτηθεί, ν’ αυξηθεί η φύλαξη και να υπάρχει πλήρης έλεγχος σε 24ωρη βάση στο ποιοι εισέρχονται και ποιοι εξέρχονται στο χώρο, λειτουργώντας στα πρότυπα κλειστής Δομής.

Να ληφθεί μέριμνα για την παροχή υγειονομικού υλικού και ατομικής προστασίας και υγιεινής στους εργαζόμενους αλλά και στους διαμένοντες στη Δομή, όπου διαμένουν και επίτοκες γυναίκες, αλλά και να δημιουργηθούν κατάλληλοι χώροι απομόνωσης και νοσηλείας για την πρόληψη της πανδημίας.

Επίσης ζητά να ληφθεί οποιοδήποτε άλλο μέτρο κρίνεται αναγκαίο όπως η προληπτική εξέταση των φιλοξενούμενων και των εργαζόμενων στη Δομή από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.   

Ο Δήμαρχος εκφράζει την ανησυχία του  διότι, όπως αναφέρει, στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Φιλιππιάδας υπάρχει μεγάλος συγχρωτισμός αναπόφευκτα, καθώς η έκταση της Δομής είναι μικρή σε σχέση με τον αριθμό των διαμενόντων εκεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ