Καιρού επιτρέποντος η συνέχεια στην πλατεία Μαβίλη

plat mavili2

plat mavili2

Καιρού επιτρέποντος, θα συνεχιστούν οι εργασίες στην πλατεία Μαβίλη. Το τελευταίο διάστημα η εικόνα που δίνει το εργοτάξιο είναι αυτό της εγκατάλειψης, γεγονός που έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία και των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην παραλίμνιο.

Φαίνεται όμως ότι ουσιαστικό πρόβλημα δεν υπάρχει με την εξέλιξη του έργου. Τουλάχιστον αυτό διαβεβαιώνει και ο αντιδήμαρχος έργων του Δήμου Ιωαννιτών Γιάννης Λιόντος, ο οποίος ρωτήθηκε σχετικά από το Epiruspost.

Ο κ. Λιόντος, σημείωσε ότι οι καιρικές συνθήκες ήταν αυτές που υποχρέωσαν στην διακοπή των εργασιών για κάποιο χρονικό διάστημα. Το έργο θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί κανονικά μόλις το επιτρέψει ο καιρός.

Στην πλατεία Μαβίλη, ένα από τα πιο τουριστικά σημεία της πόλης των Ιωαννίνων, έχει ολοκληρωθεί ήδη η πρώτη φάση των εργασιών με την αφαίρεση της πλακόστρωσης και την γενική εκσκαφή.

Απομένουν βέβαια αρκετές εργασίες, κυρίως η νέα πλακόστρωση η οποία, όπως προβλέπεται από την μελέτη θα γίνει με βοτσαλόπλακες.

Σε ό,τι αφορά τις ηλεκτρολογικές εργασίες, η μελέτη προβλέπει να τοποθετηθούν τρία νέα φωτιστικά σώματα κατά μήκος του κεντρικού άξονα της πλατείας, τα οποία θα αποτελούνται από τέσσερις βραχίονες και τέσσερα φωτιστικά σώματα ύψους 7,18 μέτρων, κατάλληλα για φωτιστική πηγή LED.

Τέλος, προβλέπονται παρεμβάσεις στο πράσινο, που αφορούν στη συντήρηση του υφιστάμενου και των δέντρων που υπάρχουν, αλλά και στον εμπλουτισμό του με νέες φυτεύσεις.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ