Καινοτομία και παράδοση συναντιούνται σε ένα Κέντρο για τον Αμβρακικό

kentro amvrakikos

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ερμηνείας και Διαδραστικής Ψηφιακής Ενημέρωσης, που δημιούργησε ο Φορέας Αμβρακικού, εγκαινιάστηκε από τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Αμυρά.

Το Κέντρο στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Μουσείου Πρέβεζας και δημιουργήθηκε μέσα από την συνεργασία του Φορέα, του Υπουργείου, της Περιφέρειας Ηπείρου και αποτελεί σημείο συνάντησης της παράδοσης και της καινοτομίας.

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς τόνισε ότι το Κέντρο αξιοποιεί τις σύγχρονες τεχνολογίες και τα διαδραστικά μέσα και συμβάλλει στην ανάδειξη ενός σημαντικού οικοτόπου της Ευρώπης, όπως είναι αυτός που Αμβρακικού.

Ο κ. Αμυράς αναφέρθηκε εκτενώς στην κλιματική κρίση που χτυπά τον πλανήτη και την χώρα μας επισημαίνοντας την ανάγκη λήψης μέτρων. Στην κατεύθυνση αυτή η Ελλάδα θα αξιοποιήσει κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου υπογράμμισε ότι ο Φορέας Αμβρακικού έχει να επιδείξει ένα πολύ σημαντικό έργο, το οποίο αναγνωρίζεται πλέον από τους πολίτες.

Το Κέντρο θα παρέχει σημαντική γνώση σε κατοίκους της περιοχής αλλά και σε επισκέπτες, τόνισε ο κ. Ιωάννου.

Το κτίριο παραχωρήθηκε από τον Δήμο Πρέβεζας και ο Δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος τόνισε ότι το Κέντρο μπορεί να αποτελέσει ένα ζωντανό κύτταρο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

Ο Δήμαρχος Άρτας Χρήστος Τσιρογιάννης τόνισε την ανάγκη ολιστικής αντιμετώπισης του Αμβρακικού με ένα δεκαετές πρόγραμμα που θα υλοποιείται σε συνέχεια και συνέπεια.

Η υλοποίηση του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ερμηνείας και Διαδραστικής Ψηφιακής Ενημέρωσης χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ήπειρος 2014-2020 στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ