Καινοτομία από τα Γιάννινα για όλη την Ευρώπη

natech peireios

Συχνά τα φώτα της δημοσιότητας συγκεντρώνουν οι λίγες ξένες εταιρείες τεχνολογίας που επιλέγουν να εγκατασταθούν στα Γιάννινα.

Τα Γιάννινα όμως διαθέτουν εταιρείες τεχνολογίας που ιδρύθηκαν από Γιαννιώτες και βήμα βήμα έχουν καταφέρουν να πρωταγωνιστούν στην Ευρώπη και πέραν αυτής.

Το σημαντικό είναι ότι οι εταιρείες αυτές είναι σαφώς περισσότερες από τις ξένες που έχουν έρθει στα Γιάννινα και αν πραγματικά η πόλη ήθελε να μετατραπεί σε Silicon Valley θα μπορούσαν να δείξουν και τον δρόμο και τον τρόπο.

Μία από τις εταιρείες αυτές είναι η Natech που ιδρύθηκε το 2003, αναπτύσσει κυρίως λογισμικό για χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και σήμερα αναγνωρίζεται ως μία από τους 35 κορυφαίους κατασκευαστές τραπεζικών συστημάτων παγκοσμίως.

Η Natech τις ημέρες αυτές προχώρησε σε κοινοπραξία στρατηγικού χαρακτήρα με την Τράπεζα Πειραιώς  για την ανάπτυξη μιας ανεξάρτητης καινοτόμου ψηφιακής τράπεζας προς πελάτες στην Ελλάδα και την υπόλοιπη ευρωπαϊκή αγορά για την παροχή χρηματοοικονομικών και τραπεζικών υπηρεσιών.

Η νέα πλατφόρμα BankTech, η οποία συνδυάζει κορυφαία τεχνολογική και τραπεζική τεχνογνωσία, θα παρέχει υπηρεσίες Banking-as-a-Service, Buy-Now-Pay-Later, digital onboarding και άλλα χρηματοοικονομικά προϊόντα προς τους καταναλωτές, με ψηφιακό και ευέλικτο τρόπο.

Η εν λόγω πλατφόρμα αναμένεται να ξεκινήσει από τον κλάδο λιανικής, με την Πειραιώς δυνητικά να συνεισφέρει πελάτες εξοικειωμένους με τα ψηφιακά μέσα, μειώνοντας σημαντικά κόστος και χρόνο εξυπηρέτησης. Επιπλέον, η αξιοποίηση της προσφοράς των ως άνω προϊόντων αναμένεται να αποφέρει επιπρόσθετα έσοδα. Οι εν λόγω ευκαιρίες μείωσης κόστους και ενίσχυσης εσόδων δεν συμπεριλαμβάνονται στο τρέχον επιχειρηματικό σχέδιο.

 «Είμαι πολύ χαρούμενος για τη νέα συμμετοχή της Natech σε αυτήν την κοινοπραξία, για τις τεράστιες ευκαιρίες που δημιουργεί στην ελληνική και στην ευρωπαϊκή αγορά. Βασιζόμενοι στο τρέχον χαρτοφυλάκιό μας, η νέα ψηφιακή τράπεζα θα αφορά τόσο σε καταναλωτές όσο και σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, σε Ελλάδα και Ευρώπη, μέσω μιας αμιγώς ψηφιακής εμπειρίας. Θα συνεχίσουμε με συνέπεια να παρέχουμε τις λύσεις και την ποιότητα των υπηρεσιών μας στους αξιόλογους υπάρχοντες αλλά και στους νέους πελάτες μας και παράλληλα θα τους προσφέρουμε νέες εκπληκτικές ευκαιρίες για να αυξήσουν τις δυνατότητές τους μέσω της νέας πρότασης Banking-as-a-Service. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για την προσπάθεια αυτή, καθώς μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα με τους συνεργάτες μας και τη δέσμευση να προσφέρουμε συνεχώς υπεροχή στους πελάτες μέσω της καινοτομίας» αναφέρει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Natech Θανάσης Ναυρόζογλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ