Και την Τετάρτη υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στην Ήπειρο

pirosvestiki fotia xorafia

Στο κίτρινο παραμένουν οι τέσσερις νομοί της Ηπείρου σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς και για την Τετάρτη.

Έτσι οι υπηρεσίες της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας εξακολουθούν να βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή.

Εν τω μεταξύ σημαντικές δυνάμεις της Πυροσβεστικής από την Ήπειρο εξακολουθούν να επιχειρούν σε άλλα πύρινα μέτωπα της χώρας.

Μάλιστα την Τρίτη μετακινήθηκαν δύο ακόμη οχήματα και το ανάλογο προσωπικό προς την Κέρκυρα.

Αυτό επιβάλλει μεγαλύτερη επαγρύπνηση από όλους για την αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ