Και Νιάρχου και Βογιάννου θα χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια

leoforos niarxou

leoforos niarxou

Με μία λακωνική ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου, γνωστοποιήθηκε η συνάντηση που είχαν ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης με τον Δήμαρχο Θωμά Μπέγκα και με αντικείμενο το υπό διαβούλευση Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Ιωαννιτών.

Η συνάντηση επικεντρώθηκε στο μείζον ζήτημα των τελευταίων ημερών, την κατασκευή δηλαδή των οδικών αξόνων της Νιάρχου και της σύνδεσης της Βογιάννου με το Πανηπειρωτικό. Από την ανακοίνωση της Περιφέρειας προκύπτει ότι στις προθέσεις της είναι τελικά να χρηματοδοτήσει και τα δύο έργα.

Στη βάση όσων συζητήθηκαν, εκ μέρους της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνονται τα εξής:

α) Τα έργα “Κατασκευή της λεωφόρου Νιάρχου” και του Οδικού Άξονα “Πανηπειρωτικό Στάδιο- Βογιάννου” αποτελούν έργα πρώτης προτεραιότητας που συνάδουν και μπορούν να εξυπηρετήσουν το Σχεδιασμό της Ολοκληρωμένης Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και του Επιχειρησιακού Προγράμματος “ΗΠΕΙΡΟΣ 2014-2020”.

β) Εκ μέρους της Περιφέρειας Ηπείρου, με βάση την ως άνω πρώτη προτεραιότητα των έργων, θα επιδιωχθεί η κατασκευή αμφοτέρων και με τυχόν αναθεώρηση του Επιχειρησιακού προγράμματος, αν απαιτηθεί.

γ) Η κατασκευή και η ολοκλήρωση των έργων, θα επιδιωχθεί στο πλαίσιο του ιδίου Προγράμματος, αναλόγως και παράλληλα της ωριμότητάς τους.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ